реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чи правий нардеп Купрієнко щодо співпраці Громради з януковичами?

В обласній адміністрації сьогодні говорили- балакали про співпрацю влади і громади. Правильна розмова, потрібна. І слова потрібні вимовлялись. І навіть рішення обласної ради про звільнення В.Мутанен покритикували - це коли ображені регіонали її звільнили з посади охоронця культурної спадщини.

На зустрічі влади з представниками громадськості народний депутат Олег Купрієнко звинуватив теперішню Громадську раду у співпраці з режимом Януковича. А деякі пильні журналісти звинуватили його у такому ж радикалізмі, що в його лідера.

Проте народний депутат тут абсолютно правий - ця Громадська рада, очолювана Світланою Пасталицею, була слухняним коліщатком регіоналівської владної машини. Це я стверджую як член цієї Громадської ради - власне, через таку позицію ми з Павлом Пущенком та Олександром Рисем і вийшли з її складу.

Особливо цинічно виглядав сміх заступниці голови Громадської ради комуністки Седячко зі смертей Небесної сотні. І жоден з присутніх інших заступників її не осмикнув! Власне, саме влада і обрала її керівником екологічної секції та заступницею голови Громадської ради. Цілу спецоперацію провели, щоб не допустити на цю посаду голову екологічної асоціації "Зелений світ", лікаря Івана Осадціва...

Гидко проявила себе Громадська рада, коли її голова Світлана Пасталиця двічі вимагала від прокуратури стати не на сторону закону у конфлікті приватного підприємця Тетяни Жогалко з "Просвітою", а на сторону підприємця, яка хотіла захопити частину просвітянського приміщення та майна. Отже, Громадська рада захищала не громадську організацію, а приватного підприємця - захопницю, якій тільки влітку Вищий Господарський суд України остаточно і безповоротно відмовив у її непомірних хижацьких апетитах. І хтось мені розкаже, що Громадська рада не виконувала вказівку керівництва ОДА у цій шарпанині?!

Тож народний депутат Олег Купрієнко абсолютно правий - ця Громадська рада є лишень імітацією громадськості, продовженням совєтської практики, коли теж була "громадськість" - профспілки, комсомол і товариство охорони пам'яток...

Попередній голова ОДА Володимир Івашко обіцяв розпустити цю Громадську раду, сформовану зі спортивних клубів, які займалися тітушками. І створити нову. Але Володимир Івашко виявився не господарем свого слова.

Правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка закликало обласну державну адміністрацію припинити формування Громадської ради за мімітаційними азаровськими правилами. "Просвіта" вважає вазагалі неправильним мати Громадську ради при виконавчому органі влади - вона має бути при представницькому. Тобто при обласній раді. Тоді буде і незалежною, і ваговитою Інакше - все та ж комуняцька імітація.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:чернігівська Просвіта, Чернігівська ОДА, Чернігівська обласна рада, Громадська рада


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Взагалі азарівсько-табачниківська ідея так званих громадських рад біля органів
влади на місцях - це підступний привід уникнення діалогу з
представниками опозиційних до влади політичних партій на місцевому рівні
і протиставлення їх місцевій громаді.
Більш того, їх повне ігнорування і дискридитація.
avatar
2
Фактически унизить идею "Просвиты" это они могут, войти в Раду слепыми котятами (после 30 людей обычно должны начинать работать мозги), а потом как трусливые мыши сбежали. Теперь давайте Раду но при Раде. ЗАЧЕМ? Это орган и так который представляет именно людей, как представляет - вопрос! А давайте Раду при Рада, рядом комитет (по люстрации), а над ними Бюро, а в хвосте будут бежать контроли и т.д ХВАТИТ! Ответье за 21 грн за у.е., за сгоревшие электроприборы, за операции без света - набегались уже, намахались.
avatar
3
За "21 грн. за у.є.",  гаспандін-таварісч Дємянєнка, несуть відповідальність ваші куміри  і хазяєва:  Путін і К та його холуй Януковііч і К.
avatar