реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чи буде єдиний кандидат від опозиції?

Результатом пошуку єдиного кандидата від опозиції має стати не з’ясування міжпартійних стосунків, а визначення за допомогою громадськості реального конкурента кандидатові від партії влади.

Про це заявив кандидат в народні депутати від «УДАРу», керівник Виборчого штабу партії Віталій Ковальчук в інтерв’ю газеті «Сегодня».

За словами Ковальчука, європейський підхід «УДАРу» до виборів на мажоритарних округах – проведення соціологічних опитувань або праймеріз – не був підтриманий колегами по опозиції. «Нам сказали, що соціологія – це дорого й неправильно, що вожді краще знають, хто опозиціонер, а хто ні, і тому самі вирішать, хто має право бути єдиним кандидатом від опозиції. Вийшло, як у відомій приказці: той, хто хоче щось зробити – шукає спосіб, хто не хоче – шукає привід нічого не робити. З цих двох варіантів наші колеги обрали другий», – сказав Ковальчук.

Відтак пропонуючи за два місяці до виборів погоджувати єдиного кандидата в Києві та Київській області, ВО Батьківщина фактично закликає зробити те, про що «УДАР» говорив ще в січні цього року.

«Незрозуміло, чому пропозиції від колег надходять тільки зараз і в такій дивній формі. Наприклад, чому йдеться тільки про Київ та Київську область? Що, вибори тільки тут відбуваються? Це нагадує ультиматуми останніх кількох місяців, коли нам говорили: давайте ми затвердимо спільних з вами кандидатів по 4 округам в Києві, і навіть не претендуйте на щось більше. Бачимо продовження тієї ситуації, яка була взимку. Наші пропозиції, озвучені під час переговорів, і які мають конкретні механізми реалізації – просто ігнорують. А на публіку виносять речі зовсім протилежні», – розповів заступник голови партії «УДАР».

Водночас Ковальчук висловив переконання, що до питання єдиного кандидата треба підходити ширше. «Це означає, що в кожному окрузі повинен балотуватися – за підтримки всіх опозиційних сил та громадськості – кандидат, який має реальні шанси перемогти представника влади», – вважає політик. Він переконаний, що результатом пошуку єдиного кандидата має стати не з’ясування міжпартійних стосунків, а визначення «єдиного кандидату від округа», який здатний перемогти у провладного кандидата. «Провідну роль у визначенні таких кандидатів по округах сьогодні може відіграти виключно громадянське суспільство», – підсумував політик.

Щодо можливості подальшої співпраці з представниками інших опозиційних сил, голова виборчого штабу «УДАРу» переконаний – вона можлива лише за однієї умови. «Колеги по опозиції мають припинити нападки на «УДАР» та його кандидатів. Ми не дозволяємо собі нічого подібного, і розраховуємо на коректний підхід у відповідь. Врешті-решт, українським партіям треба вчитися виконувати свої зобов’язання – у тому числі щодо угоди про непоборення», – вважає Ковальчук.

УДАР



Теги:єдиний кандидат, удар, опозиція, Київська область


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
який єдиний кандидат -- наприклад, по Чернігову: Дубіль і Осадців. Дубіль за приватну медицину, якої ми вже наїлися, а Осадців -- за розвиток державної, як у Англії. Дубіль -- банд.., а Осадців -- лікар. Дубіль навіть одного разу у Вр не виступив, а осадців і на обласних сесіях товк начальство. Яке узгодження? Дубіля підібрала Юля, а вони її в тюрягу засадили... Аппазіціія!
avatar