реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Червона рута" осиротіла

Помер її засновник й ідеолог Тарас Мельник. Він в кінці 80-х зробив неймовірне.Узяв комсомол і поставив його на службу Україні. Тоді комсомольцям теж треба було демонструвати, так би мовити, перебудовчі настрої. Тарас вийшов на них і переконав виділити кошти на цей фестиваль. Які він знаходив аргументи - це лише йому відомо. І він організував це вражаюче дійство, де засвітився натовп нових імен. А ще вперше масово замайоріли жовто - сині прапори.

Коли він готував фестиваль, то знайшов мене через мою родичку, яка була завідувачко кафедрою англійською мови в консерваторії. Просто випадково запитав, чи нема знайомого патріотично налаштованого журналіста. Вона порекомендувала мене.

Я там був поєднання прес і піар служби. Я на власні очі бачив діяльність Тараса. Він був романтиком, щиро відданим своїй справі. І в той же час прагматиком, який зумів провернути всю цю колосальну роботу. Він продовжував цей фестиваль до кінця свого життя. Він, як організатор, зробив стільки для сучасної української музики, як мало хто інший.

Спочивай з миром, брате.

Юрій ЛУКАНОВ



Теги:Тарас Мельник, Червона рута, українська культура, Юрій Луканов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar