реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівська обласна організації УНП: Україну врятують консервативні, праві ідеї

27 листопада 2011 року у Чернігові відбулася конференція обласної організації Української народної партії за участю першого заступника голови партії, народного депутата України Івана Зайця.
Засідання традиційно почалося з гімну України. Хвилиною мовчання учасники вшанували пам’ять жертв голодоморів – комуністичного геноциду. Також однопартійці віддали дань пам’яті голові Прилуцької міської організації УНП Миколі Петровичу Герасимчуку, який 1 жовтня 2011 року раптово на 57-му році пішов із життя.
Голова обласної організації УНП Володимир Ступак звернув увагу на погіршення соціально-політичної та економічної ситуації у країні за звітний період. В. Ступак наголосив, що уряд і більшість у Верховній Раді захищають інтереси олігархічних кланів та антиукраїнських політичних сил, а уся законодавча, виконавча та судова влада зосереджена в руках Президента та Партії регіонів.
Натомість у державі відбувається згортання демократичних свобод, зростає переслідування представників опозиції, посилюється тиск на малий і середній бізнес. Загрозливою стає тенденція зростання цін, тарифів та обов’язкових платежів з одночасним скороченням заробітної плати та затриманням їх виплат. Знищуються освіта, закриваються сотні шкіл, паплюжиться українська історія, мова. Олігархи хочуть відбрати в українських селян найдорожче – землю.
Заступник голови обласної організації Сергій Соломаха наголосив, що всенародний референдум щодо незалежності України 1 грудня 1991 року був найвищої фазою української національно-демократичної революції 1989-1992 рр. Сегодні на порядку денному ті ж завдання: захист незалежності і демократії. Тож на часі другий етап української національно-демократичної революції: модернізація країни за европейським зразком.
Представник Куликівської районної організації, делегат І-го з’їзду РУХу, депутат Чернігівської обласної та міської рад першого демократичного скликання росіянин Анатолій Бабкін поставив питання руба: «Хто візьме за труд звести до купи українських інтелектуалів для самовідданої праці на благо України?» «Як змусити олігархів жити по справедливості ?»
На думку А.Бабкіна для цього «необхідне піднесення духу, самовіддана праця усіх людей. На це здатне лише суспільство ідеологічно згуртоване навколо консервативної ідеї, яка передбачає, що провідною силою є держава керована національною елітою».
«Чи є у нас національна еліта?» - запитує ветеран РУХу.
Перший заступник голови Української народної партії, народний депутат України Іван Заєць детально розповів про інтриги олігархічної влади навколо закону про вибори до парламенту. Він підкреслив, що прийнятий більшістю Верховної Ради виборчий закон за допомогою частини опозиції є антинародним, має на меті зберегти владу олігархів та їхньої обслуги. Законопроект про пропорційні вибори з відкритими списками, які від УНП підготував І. Заєць, було рішучо відкинуто і можновладцями, і так званою «рейтинговою» опозицією», яка тільке себе бачить у майбутньому парламенті поряд з партією влади. Таким чином виборців примушують голосувати без вибору.
Народний депутат України від УНП також розповів про відчайдушну боротьбу у парламенті проти спроб олігархів позбавити селян і всіх українських громадян, які не відносяться до олігархічних родин, землі.
Після гострої та плідної дискусії щодо плану дій в такій ситуації в державі, було прийнято ухвалу, де наголошено на необхідності зосередити зусилля на захисті законних прав і свобод громадян та підготовки до парламентських виборів, об'єднання національно-демократичних сил на засадах консервативних, правих ідей.
Секретар Чернігівської єпархії Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Роман Кіник благословив делегатів конференції на успішну діяльність на благо Українського народу.

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП
















Коментарі (8)
avatar
1
Консервативні ідеї - можливо. Але не УНП.
Пєвуни...
avatar
2
Чи не забагато у нас розумників, здатних тільки обсе...ти і обп...вати інших?
Створити дієву організацію і перевірити її часом на ділі. Це - не не легка справа.
Скільки було за 22 роки "героїв-суперпатріотів-одиенаків" на Чернігівщині, що вчили як жити всіх.
Де вони зараз? Де їх багаточисельні організації ?
Прогавкали? Чи профукали?
А УНП було, є і буде, бо головне люди, здатні об"єднатися для спільних дій, а не для базікання і самомилування під красивими вивісками?
avatar
3
Шановний Антоне! Ті ренегати від УНП, що проголосували, підтримавши вкотре владу, ще не вся УНП. Адже ця партія є досить структурованою і з потужним багажем гарних патриотів. Звичайно що соромно за таких діячів. Але , думається, поважаючі себе рядові партійці не погодяться з тим, щоб знов таких врадників вести у якомусь списку до парламента. Вони мають зайняти свої місця там, де їм легше жити.
avatar
4
Панове, а чи то Андрій Глухенький ще в УНП? Хто-небудь може поділитися інформаціює?
avatar
5
Ні!
avatar
6
Ви маєте на увазі, що він вже не в УНП? Шкода
avatar
7
Глухенький погнався за привидом грошей і опинився в "За Україну" -- без грошей і без .. української справи. Але повернутись ніколи не пізно!
avatar
8
про Глухенького все розказали. а що цікавого про пана Костенка?
що зробив він - щоб з невеличкою купкою таких саме авантюристів (як сам) попасти у Верховну Раду?
скільки вже "цікавих" голосувань на його ( і відповідно - і УНП) совісті?
avatar