реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чернігівського просвітянина не пустили до окупованої Прусії

Чернігівський мандрівник і письменник Олександр Волощук упродовж останного місяця подорожує теренами Європи.

За цей час він відвідав Польщу, Німеччину, Люксембург і Данію.

Наступним етапом мандрівки мала стати Калінінградська область - анклавний регіон Російської Федерації, "притиснутий" до Балтійського моря територіями Польщі та Литви.
До 1945 року це була Східна Прусія, яка після перемоги Радянського Союзу у війні була віддана Москві в якості контрибуції.

Але російські прикордонники не впустили Олександра Волощука до Калінінградської області, мотивувавши це "відсутністю офіційного підтвердження мети візиту". За словами Олександра (зараз він знаходиться в литовському місті Каунас), така ситуація виникла через погіршення відносин між Росією й Україною і отримання російською прикордонною службою вказівки "фільтрувати" громадян України, які намагаються перетнути кордон.

У приватній розмові ("після протоколу") з мандрівником офіцер ФСБ зауважив: "Ми розуміємо, що ви людина нормальна, можливо, навіть хороша, але маємо таку вказівку з Москви... От коли відносини між нашими країнами покращають, тоді приймемо вас із задоволенням"...

Конфуз на польсько-російському кордоні лише частково змінив маршрут Олександра Волощука - з Польщі він в’їхав до Литви, опісля відвідає Гродно і повернеться до Чернігова.Високий вал

Від редакції.
Олександр Волощук - член чернігівського товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, автор кількох книг про подорожі Росією, був спеціальним кореспондентом просвітянських газет "Сіверщина" та "Біла хата". Перша книга Волощука - "Автостопом на край світу" вийшла у видавництві РВЦ "Сіверщина".



Теги:чернігівська Просвіта, Олександр Волощук, Прусія, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar