реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чернігівським рибоохоронним патрулем за тиждень викрито 20 порушень Правил рибальства

За тиждень з 8 по 15 липня 2020 року Чернігівським рибоохоронним патрулем зафіксовано 20 порушень Правил рибальства. Так, складено 12 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та вісім протоколів - за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

«Всього у порушників вилучено 10 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 11 од. заборонених знарядь лову. Нараховано штрафів на загальну суму 670 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 8 857 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.
Для прикладу, в ході проведення рибоохоронних рейдів на водоймах Чернігівського району рибпатрулем встановлено ряд грубих Порушень правил рибальства на водосховищі поблизу с. Пакуль.

Так, восьмого липня на водоймі викрито двох жителів м. Славутич Київської області, які виловлювали раків сіткою "бредень". В протизаконний спосіб та з перевищенням дозволеної добової норми вилову порушники добули 74 екз. раків, загальною вагою 2 кг. Завдано збитків рибному господарству у розмірі 1 887 грн.
Дев’ятого липня на тому саме місці виявлено мешканців м. Чернігів та с. Новоукраїнка Ріпкинського району. Правопорушники за допомогою 2 од. сіток «ятір» на двох виловили 71 екз. раків, загальною вагою 2 кг. Збитки склали 1 810,5 грн.

11 липня на цій же водоймі викрито місцевих мешканців, які за допомогою сітки «бредень» виловили 4 кг водних біоресурсів: 124 екз. раків, 2 екз. щуки та 1 екз. окуня. Завдано збитків у розмірі 3 859 грн.
На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлені до Чернігівського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси і заборонені знаряддя лову вилучено.

Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» патруля (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Довідкова інформація
Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства на вилов раків діють певні обмеження. Мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не менше, ніж 10 см. За одну добу перебування на водоймі загального користування особі дозволено впіймати 30 екз. раків. При цьому, вилов можна проводити лише ручним збиранням або раколовкою – «хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – «розщепом» і не більше п’яти снастей на ловця. Забороняється лов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування.

за інф. Чернігівського рибоохоронного патруля



Теги:рибоохорона, рибоохоронний патруль, рибінспекція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar