реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівський район хоче привести до тями "Ощадбанк" і "Укрпошту"

Працювати для людей закликав голова Чернігівської РДА представників АТ "Ощадбанк" та ПАТ "Укрпошта" - про це повідомляє сайт районної державної адміністрації.

Голова райдержадміністрації Віктор Корж провів нараду щодо діяльності АТ «Ощадбанк» і ПАТ «Укрпошта» на території району за участю начальника обласного управління АТ «Ощадбанк» Сергія Черевика та заступника директора філії з розвитку мережі ПАТ «Укрпошта» Олександра Бородавка, окремих сільських, селищних голів.

Побажання та нарікання від пенсіонерів на роботу філій банку висловив голова Чернігівської організації ветеранів України Анатолій Скуратович. Зазначив, що протягом року закрито відділення банку у Олишівці, Седневі, Гончарівському та Іванівці, що спричиняє соціальну напругу серед населення.

Під час заходу обговорені проблемні поточні питання діяльності відповідних закладів у населених пунктах району, зокрема, питання закриття відділення АТ «Ощадбанку» у Гончарівському, що спричинило невдоволення місцевих жителів, проблема у роботі Олишівського відділення – там вже тривалий час вакантне місце працівника відділення,як зазначає олишівський сільський голова Сергій Малець - "немає бажаючих".

Пояснюючи причини закриття відділень Сергій Черевик наголосив, що відділення були закриті через неприбутковість. "Будь-яке підприємство, в тому числі і банк - не можуть працювати у збиток".

В свою чергу голова райдержадміністрації Віктор Корж наголосив: "Соціальна складова покладена саме на державний "Ощадбанк", тому потрібно враховувати потреби і побажання пенсіонерів та військових, і оперувати тільки збитковістю чи прибутковістю не можна".

Були нарікання й до Михайло-Коцюбинського відділення, проте в процесі розмови швидко вичерпалися. Незадоволення було у стані приміщення, в якому розташоване відділення "Ощадбанку", але Сергій Черевик повідомив, що вже домовлено із селищним головою про виділення приміщення для відділення "Ощадбанку" у селищній раді, ремонтні роботи вже розпочаті.

Обговорені зауваження до режиму роботи й поштових відділень, наголошувалось про торгівлю листоношами ПАТ «Укрпошта» супутніми товарами незадовільної якості, оскільки на поштових відділеннях не передбачені місця для зберігання відповідних товарів, зокрема продуктів харчування.

Як повідомив заступник директора філії з розвитку мережі ПАТ «Укрпошта» Олександр Бородавко 1 березня 2017 року українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» закінчило процес корпоратизації та стало акціонерним товариством, тому державного фінансування підприємство отримувати не буде. Тому основний напрямок роботи "Укрпошти" на селі - це торгівля. Погоджується - навантаження на листонош велике, але ці питання будуть вирішуватися, в разі нарікань на роботу листонош та поштових відділень попросив інформувати центральний офіс підприємства.

За словами Олександра Бородавка "Укрпошта" ввела нову послугу, про яку ще мало відомо, і задача листонош - проінформувати населення про дану послугу. А саме: відтепер будь-яка людина може переказати кошти з будь-якої картки або телефону у сільське відділення пошти, а листоноша доставить даний переказ адресату прямо додому. Маєте потребу - користуйтесь.

Незабаром має розпочатися реалізація пілотного проекту "Сільське відділення", в ході якого будуть закуплені авто, на яких будуть пересуватися мобільні відділення поштового зв'язку та виконувати свої функції.



Теги:Чернігівська РДА, Михайло- Коцюбинське, ощадбанк, Гончарівське, Укрпошта


Читайте також



Коментарі (0)
avatar