реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівський митрополит підтримує беззаконня

Митрополит УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) звершив читання останньої частини Великого покаянного канону в так званому Десятинному чоловічому монастирі Різдва Пресвятої Богородиці м. Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

Похідний храм Різдва Пресвятої Богородиці, який звели представники УПЦ (МП), вважається самобудом. На початку 2000-их священнослужителі цієї конфесії біля фундаменту Десятинної церкви встановили намет. З роками він перетворився на капітальну споруду.

Храм обклали каменем і зробили фундамент. У 2014 році на місце захопленої УПЦ (МП) ділянки приїздила комісія з Мінкульту, яка визнала, що жодних документів на землю не мають священнослужителі не мають, а будівлю зводили без документів.

Директор Національного історичного музею України Тетяна Сосновська: "Мені декілька людей сказали (про погрози - Ред.). Це правда. Погрожували ті представники Церкви, які на самому початку приходили до мене і на моє прохання і мою вимогу надати документи говорили, що всі ми по землі ходимо. У тебе є діти. Вони повністю мені розповіли про мою сім'ю", - стверджує директор музею.

Пізніше водій настоятеля храму архимандрита Гедеона Харона на зауваження директора поводити себе тихіше на території музею сказав, що Тетяні Сосновській відріжуть голову. "Вибіг водій настоятеля розказав, що ми тобі голову відріжемо. І діти забудуть як тебе звати і де тебе шукати", - пригадує вона.

У тисячоліття успіння Володимира Тетяна Сосновська заборонила встановити подіум та хрест на залишках фундаментів десятинки. Після, повертаючись додому пізно ввечері, її парасолька розкололася від кулі.

Директор Департаменту у справах релігії Мінкультури України Андрій Юраш: "Такий монастир за цією адресою не зареєстрований".

Цікаво, що релігійна громада на честь Різдва Пресвятої Богородиці зареєстрована на Михайла Гойхмана. В пресі його називали "смотрящім" колишнього прем'єра Арбузова за банками.

Поспілкувавшись з колишнім керівництвом міста, стало відомо, що саме Гойхман від Адміністрації президента Януковича керував питанням відновлення Десятинної церкви. Він був присутній на усіх зустрічах. Арбузов також приїздив сюди ледь не щонеділі, як і староста релігійної громади екс-регіонал нардеп Юрій Мірошніченко. Останній взагалі пропонував тут звести православний комплекс для УПЦ (МП).

Саме ці люди від президента Януковича лобіювали будівництво храму на залишках Десятинки, перекривши їх монолітною плитою. Утім суспільне незадоволення таким варварством стримали владу від офіційних дозволів. Аби заспокоїти ситуацію - рештки фундаментів засипали. УПЦ (МП) досі прагне застовбити за собою це сакральне місце.

Такі богослужіння підтримує чернігівський митрополит Амвросій, сини якого є громадянами Росії і один з них працює в патріаршому підприємстві "Софрино".

Нагадаємо, що подібним чином московська церква намагалася захопити Катерининську церкву у Чернігові. Митрополит Амвросій благословляв служити у наметі, визнаному судами незаконним, і сам особисто ходив під прапорами агентів Росії - партії Вітренко.

За матеріалами сайту РІСУ



Теги:Десятинний монастир, митрополит Амвросій, Тетяна Сосновська, УПЦ МП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar