реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Чернігівський лікар Глущенко зізнався у хабарництві

8 січня Деснянський суд Чернігова визнав 66-річного Михайла Глущенка, лікаря-ортопеда-травматолога спеціалізованої міжрайонної травматологічної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) Чернігівського обласного центру медико-соціальної експертизи, винним в отриманні неправомірної вигоди (хабарів) у складі організованої злочинної групи. Комісія МСЕК встановлює групу інвалідності, подовжує її.

На посаді Глущенко перебував з червня 2013 року. У цьому ж році був нагороджений грамотою управління охорони здоров'я як хороший лікар. Але, як сказано у вироку. «... Глущенко, використовуючи службове становище в особистих інтересах, діючи умисно, на початку квітня 2014 з метою одержання неправомірної вигоди від осіб, які звернулися для проходження медико-соціальної експертної комісії, створив злочинну групу, до якої увійшли травматолог-ортопед поліклінічного відділення Чернігівської центральної районної лікарні Євген Моргунов і голова Чернігівської міжрайонної травматології МСЕК Григорій Сахно ».

За встановлення III групи на рік отримали 2200 гривень, за продовження листка непрацездатності - 700.

Глущенко в своєму робочому кабінеті №216 у Чернігові (вул. Волковича, 25, обласна лікарня) отримав 500 гривень за проведення експертного огляду і видачу довідки до акта огляду. За призначення груп були й інші суми - 200, 500, 1000, 1800, 2500, 3000 гривень. І це тільки ті епізоди, які пройшли через суд. І всього за півроку (!). Гроші ділили між собою.

Якщо уявити, скільки грошей могло перекинутися в руках Глущенко за 11 років, поки він був на посаді, залишається лише заздрити.

Відпиратися від отримання хабарів Глущенко не став. Вину визнав, розкаявся. І 25 жовтня 2014 підписав з прокурором Андрієм Шаховдо угоду про визнання, погодився на обумовлену міру покарання. Викрили Глущенко співробітники УБОЗ (управління по боротьбі з оргзлочинністю). Але в СІЗО його не закрили. Відпустили під заставу 25 тисяч гривень.

Суддя Андрій Стеблина затвердив угоду про визнання винуватості та призначив Михайлу Глущенко покарання - п'ять років позбавлення волі з позбавленням права два роки обіймати посади в державних і комунальних організаціях, підвідомчих Міністерству охорони. Також застосували спеціальну конфіскацію на суму 12900 гривень. Ще Глущенко повинен сплатити 3500 за процесуальні витрати. Але в тюрму його так і не відправили. Суд звільнив від відбування покарання, встановивши іспитовий строк три роки. А все тому, що Глущенко пенсіонер, інвалід II групи. За підозрюваним подельникам суди ще тривають. Але провину вони не визнають. До речі, Сахно пішов на пенсію. Моргунов працює.Чернігів. інфо



Теги:хабарники, Деснянський суд, Чернігівськуе управління охорони зд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar