реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Чернігівський драмтеатр виборов Гран-прі фестивалю Wschod-Zachod у Польщі

Результатом минулорічного блискучого виступу шевченківців на Міжнародному Фестивалі Українського Театру «Схід – Захід» (#WschodZachod), який щороку у квітні відбувається в польському місті Кракові, стало запрошення Чернігівського академічного облмуздрамтеатру ім. Т.Г.Шевченка на ювілейний V-й Міжнародний Фестиваль Українського Театру «Схід – Захід». У цьогорічному фестивалі, крім українських та польських театрів, брали участь творчі колективи з Вірменії, Німеччини, Угорщини.

Цього разу чернігівці презентували у фестивальній програмі свою добре знану по всій Україні виставу «Ніч перед Різдвом» за повістю класика вітчизняної літератури Микола Гоголя, поставлену режисером, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим. І знову перемога! Згідно з рішенням журі V-го Міжнародного Фестивалю Українського Театру «Схід – Захід» Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка удостоєний Гран-прі фестивалю за музичну комедію «Ніч перед Різдвом». Крім того, диплом лауреата V-го Міжнародного Фестивалю Українського Театру «Схід – Захід» у Кракові за кращу роль другого плану здобув артист Сергій Пунтус за виконання ролі Чорта. А визнання та прихильність польських глядачів, їхні гучні аплодисменти були найкращою відзнакою і шаною всьому творчому ансамблю виконавців і постановників спектаклю.

Радіємо високим здобуткам шевченківців та приєднуємось до слів вдячності художнього керівника театру Андрія Бакірова на адресу організаторів фестивалю: «Дякуємо Надії Мороз-Ольшанській та її чудовій команді за прекрасний прийом та організацію! Дякуємо Кракову за красу, тепло та доброзичливість!»

Вітаючи з тріумфальною перемогою на цьому престижному міжнародному театральному форумі, бажаємо творчому колективу Чернігівського облмуздрамтеатру нових цікавих сценічних робіт, широкої популярності і прихильності глядацького загалу, численних перемог на наступних фестивалях і конкурсах як в Україні, так і за її межами.


за інф.: #ChernihivTheatre






Теги:драмтеатр, Бакіров, НічПередРіздвом, ChernihivTheatre


Читайте також



Коментарі (0)
avatar