реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівський центральний парк стане відомий на всю Україну

У цьому переконані ініціатори – міський голова Владислав Атрошенко з командою та виконавці – харківське проектне бюро «Сіті – дизайн».

Щойно в Чернігівській міській раді відбулася публічна презентація проектного рішення з реконструкції Центрального парку культури та відпочинку та частини лісопарку Кордівка в Чернігові.

« Це була ініціатива чернігівського міського голови – запросити до роботи над таким масштабним проектом фахівців, які вже мають досвід проектування подібних об’єктів. В Україні парків, які можна взяти за основу, лише кілька. Усі знають, що найбільш успішним є парк Горького в Харкові, який є магнітом для цього міста,- каже заступник міського голови Олександр Ломако. - Це позиція і міського голови, і всієї нашої команди: для того щоб місто розвивалося, потрібні нові ресурси, нові інвестиції – і потрібні магніти. Такий проект, якщо він буде реалізований протягом якогось зрозумілого часу, може стати магнітом і для туристів, які привезуть сюди кошти, і для інвесторів. Тому цей масштабний проект має бути реалізований».

Концепція реконструкції міського парку полягає у створенні 5-и парків в одному: міський сад, тематичний парк атракціонів, спортивний парк, зона лісопарку і нова набережна. Пропонується створити водний маршрут, яким зможуть курсувати човни з відвідувачами. Він відрізнятиметься від стандартного пішохідного. Для цього робиться розчистка кількох каналів (старих русел Десни), укріплення їх берегів.

Проект передбачає багато цікавинок, як наприклад, ретро- зона для літніх відвідувачів чи інсталяції з історії міста у сучасному виконанні. Сходи стануть зеленими терасами з лавами. Буде павільйон для відкритих лекцій та весільних церемоній. Спортивна зона виглядатиме серйозно – з роздягальнями, кортами, біговими доріжками, скеледромами тощо. Кільцевий маршрут матиме прорезинене покриття. Легкі кафе можуть стати улюбленими для містян – відвідувачів. Буде і парк дикої природи на площі в 5 гектарів.

«Всі ремонтні роботи, які реалізують у Чернігові за останні 3 роки, проходять під чітким контролем міського голови Владислава Атрошенка, починаючи від проектних рішень, проектів, роботи підрядників. І його "чарівний пендель" є запорукою, що ці роботи відбуваються, і що місто змінюється», - додав Олександр Ломако.

Реконструкція парку розрахована на 3- 5 років, будуть вкладені як кошти міського бюджету, так і інвесторів. Очікується, що місто зароблятиме на оренді майданчиків і термін окупності складе 10 років.
"Голос України"



Теги:Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада, реконструкція парку, харків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar