реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівський батальйон вирушив в зону АТО

41-й батальйон з Чернігівської області вночі 9 червня відбув у зону проведення антитерористичної операції.

Про це сьогодні, 10 червня, під час брифінгу в облдержадміністрації повідомив керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Вадим Мисник, передає УНІАН.

За його словами, військовослужбовці пройшли додаткову підготовку та передислоковані у зону виконання бойових завдань. "Із станції "Чернігів" бійців відправили у східні області України, де зараз триває антитерористична операція", - сказав Мисник. Він додав, що батальйон укомплектований особовим складом, технікою і майном, хоча визнав, що розвантажувальними жилетами військовослужбовці забезпечені на 50%, а бронежилетів немає взагалі. Мисник пообіцяв, що бійці отримають бронежилети вже на місці несення служби, адже з 15 червня мають проходити централізовані поставки саме цього виду захисту.

Присутні на брифінгу родичі військовослужбовців з Чернігівщини вказали на низьку бойову підготовку, адже окремі з них потраплять у зону бойових дій, "тільки 8 разів пострілявши зі зброї", крім того, не мають відповідної психологічної та фізичної форми. Також дуже критично оцінено матеріальне забезпечення.

Мисник пояснив, що ситуація на державному рівні вимагає змін деяких інструкцій, що стосуються більше мирного часу. На матеріальне забезпечення військових (на Чернігівщині укомплектовані 13-й та 41-1 батальйони) військкомат витратив 300 тис грн у натуральному виразі і 1,240 млн грн коштами, хоча для забезпечення одного батальйону потрібно кілька мільйонів гривень.

На питання про демобілізацію бійців, які уже у зоні АТО прослужили майже 45 діб, керівник Регіонального медіа-центру Міноборони відповів, що "все залежить від того, як розвиватиметься ситуація, однак, у будь-якому випадку, має бути документ про демобілізацію".

У цьому батальйоні кулеметником служить заступник голови обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Олександр Шевченко. Бажаємо успіху!



Теги:Медіа-центр МО, АТО, російсько- українська війна, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar