реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівські підприємці вимагають люстрацію податкової

Спершу на сторінці Чернігівської регіональної торгово- промислової палати спершу з'явилось таке повідомлення: "Чернігівські підприємці: в обласній податковій процвітає азаровщина!

Таке просте питання як призначення нової Громадської ради при обласному управлінні Державної фіскальної служби може перерости у скандал національного масштабу. Через уперте небажання головного податківця області чути підприємців Чернігівщини – чиновник може запросто залишитися без посади. Підприємці скликають громаду Чернігова взяти участь в безстроковій акції протесту проти свавілля податкової".

Вимоги:
1. Звільнити керівника та заступників Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області.
2. Терміново відшкодувати ПДВ експортерам області, які виконали доручення Прем’єр- Міністра про збільшення експорту в країни ЄС.
3. Створити Громадську раду при Головному управлінні ДФС У Чернігівській області на законних підставах.
4. Єдиний соціальний внесок 16% для всіх підприємців!
5. Люструвати корупціонерів Державної фіскальної служби та призначати керівників на конкурсній основі з урахуванням пропозицій громадскості.

Сьогодні від міської податкової до обласної пройшли кілька сотень підприємців. Голова ради підприємців при Чернігівській обласній адміністрації Сергій Берестовий виступав так:
- Я не розумію, чому одним підприємствам повертають 10% ПДВ, а іншим - ні. Податківці пояснюють, що це через ситуацію в країні. Треба так: або повертають всім, або нікому.

Ми маємо 4 вимоги. По-перше, звільнити керівництво обласної податкової. По-друге, повернути ПДВ експортерам Чернігівщини, які виконали доручення Яценюка і збільшили експорт в країни Євросоюзу. Третя вимога – поновлення роботи в громадській раді представників бізнесу. І останнє - прискорення проведення люстрації.

Після години виступів під обласною податковою її начальник Степан Дусяк, порівняно нещодавно присланий з Києва, погодився зустрітися з представниками мітингарів. Ряд вимог він сприйняв, а щодо свого звільнення зреагував негативно. Йому дали 24 години на написання заяви.

Микола Шкурко, представник фірми "Сяйво" (Ніжин) поставив вимогу звільнення податкової керівниці у Ніжині Волкової, яка не хоче чути підприємців і навіть зустрічатися з ними. До речі, Микола Шкурко зауважив, що за 4 дні до акції їх підприємству податкова повернула ПДВ. Спрацював тиск? Виходить, гроші були?

Сайт "Інформатор" вмістив повідомлення анонімного інформатора:" Однак, циміс на перший погляд канонічної “народної люстрації” полягає в тому, що насправді за її кулісами стоять два великі підприємці, котрі наламали дрів у податковій, і зараз зацікавлені у знятті з посади начальника Дусяка. Саме вони і замовили масовку із молодих “активістів” – стверджує наше джерело. “Сам Дусяк – непоганий чиновник, не раз давав гроші на АТО, і на корупції поки не впійманий”- запевнив інформатор з Чернігівщини".

Помітними організаторами акції були підприємці Сергій Берестовий, Віктор Лазар, Олена Варнакова - кого з них має на увазі анонім?

До речі, колишній народний депутат від "УДАРу", колишній керівник Укроборонпрому і Державного управління справами Сергій Аверченко був помічений також серед мітингуючих, але активності не проявляв.

Іван КОЛИВАН



Теги:податкова Чернігівщини, Люстрація, ПДВ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
"Свита робить короля" - це щодо “Сам Дусяк – непоганий чиновник, не раз давав гроші на АТО, і на корупції поки не впійманий”. Та ж ситуація і в інших органах влади, коли майданні королі бояться старої свити.
avatar