реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівські підприємці перемогли начальника податкової

Конфлікт чернігівських підприємців та податківців, який тривав з минулого року, можна вважати вичерпаним. Про це на обласній координаційній раді з розвитку підприємництва обережно заявили самі бізнесмени. На засідання прийшла нова керівниця відомства, а точніше в.о. начальника - Тетяна Рубан. Вона місцева, підприємці її знають і сподіваються тепер на конструктивний діалог.

"Велика відповідальність лежить на мені. За ті проблемні питання, негаразди, що було до 23 травня. Цей негатив нікуди не дівся, всі проблемні питання за один день не вирішаться, але я погоджуючись на цю посаду, буду допомагати людям, відкрита до діалогу", - каже Тетяна Рубан, в.о. керівника Державної податкової служби у Чернігівській області.

З попередником Тетяни Рубан – паном Твердохлібом з Одеси, якого призначили минулого року, у чернігівського бізнесу не склалося. Минулої осені почалося блокування податкових накладних, перевірки, тиск на бізнес. Дійшло до того, що відомі чернігівські підприємці вимушені були офіційно зібратися і заявити про недовіру тодішньому очільнику податкової Чернігівщини. Градус відносин бізнесу та податківців був настільки високим, що довелося втручатися керівникам обласної військової адміністрації. У прикордонній області бізнесу і так важко, а тому чинити тиск і заважати відновленню і розвитку не припустимо, вважають в адміністрації.

"Дуже важливо не ставити палки в колеса. Я хочу подякувати представникам контролюючих органів, які долучилися і змогли почути проблематику, яка є", - каже Костянтин Мегем, перший заступник начальника Чернігівської ОВА.

Підприємці кажуть, що під час війни перед країною багато серйозних викликів і витрачати час на з’ясовування стосунків бізнесу і податківців неправильно. Тож, сподіваються, що з новою керівницею ситуація покращиться.

"Дуже радий, що ця боротьба прийшла до логічного завершення. Але не значить, що закінчилася, є інші виклики. Хочу, щоб всі керівники, які приїздять жити до нас - ці люди повинні розуміть, що ми чернігівці дуже дружні", - переконує Сергій Берестовий, підприємець, голова «Асоціації роботодавців Чернігівщини».

Ми будемо з самого першого дня вибудовувати конструктивний діалог. І тому Тетяна Володимирівно, я як підприємець, президент ТПП, хочу вас закликати сумлінно виконувати державні функції і бути з нами в конструктивному діалозі, щоб чули один одного під час викликів, які відбуваються і ми маємо на них реагувати", - зазначив Костянтин Іванов, президент Чернігівської ТПП.

"Це призначення, яке ми рекомендували, накладає на нас відповідальінсть, щоб вона була успішною. Можливо - це вперше в історії України відбулося таке призначення. Але ми маємо зробити все, щоб вона виправдала наші сподівання і Чернігівська область була на 1 місці", - каже Володимир Демиденко, керівник Антикорупційної спілки «Совість».

Підприємці вважають, що з призначенням нової керівниці податкової усі їх проблеми не зникли. Досі є частина нерозблокованих податкових накладних. Та й одеська команда податківців не звільнена і поки що залишається у Чернігові.

"Начальники управлінь і відділів після того, як він прийшов, написали заяви на звільнення. Я хотів би вам побажати, щоб ви навели лад в кадрах. Тому команда нікуди не ділася. Твердохліб досі заступник і його люди на місці. Вони теж будуть впливати і я не знаю, як вони будуть вам допомагати. Звертайтся до громадської ради і федерації профспілок", - каже Ігор Москаленко, голова профспілок Чернігівської області.

Юрій МИХУЛЯ, "Час чернігівський"



Теги:Костянтин Іванов, Чернігівська ОДА, ДПС у Чернігівській області, Костянтин Мегем


Читайте також






Коментарі (0)
avatar