реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чернігівські патрульні піймали першого грабіжника

На лінію «102» надійшов виклик – на вулиці Козацькій (колишня 50 років ВЛКСМ) поблизу ресторану невідомий пограбував відвідувача цього закладу. На місце події негайно виїхав екіпаж патрульної поліції.

Подробиці інциденту відтворила служба зв’язків з громадськістю управліня національної поліції в Чернігівській області.

Постраждалий 43-річний чернігівець повідомив, що коли він вийшов із супутницею з ресторану на вулицю, його хтось штовхнув у спину, вихопив з рук гаманець і втік. І хоча в гаманці лежала невелика сума, але там знаходилося чимало документів. Прикмети грабіжника потерпілий не запам’ятав, бо все сталося миттєво. Єдине, що він міг сказати точно – утікач був одягнений у червону жилетку або куртку.

Допомогти патрульним з прикметами змогли кілька хлопців, які бачили не лише саме пограбування, а й описали злочинця більш детально. Записавши прикмети, поліцейські негайно передали дані диспетчеру. В місті одразу було введено план «Спіраль», а на місце події виїхала слідчо-оперативна група Чернігівського відділу поліції.

Під час опитування потерпілого і свідків, один з патрульних, що прибув на виклик, побачив неподалік чоловіка, дуже схожого за прикметами на розшукуваного. Покликавши на допомогу напарника, правоохоронець підійшов до ймовірного грабіжника, представився і, пояснивши причину, попросив його пройти до патрульного автомобіля.

Потерпілий не був точно впевнений, що це саме той чоловік, який його пограбував, бо бачив його тільки зі спини. Але свідки розвіяли усі сумніви, як потерпілого, так і поліцейських, упізнавши нападника.

Грабіжника затримали. У присутності свідків при зовнішньому огляді в кишенях затриманого були знайдені і викрадений гаманець, і документи заявника. Грабіжника передали слідчо-оперативній групі, а згодом - доставили до Чернігівського відділу поліції.

Поліцейськими було встановлено особу затриманого. Ним виявився 25-річний чернігівець, раніше судимий за злочин, пов'язаний з незаконним обігом наркотиків. Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж) - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Зловмисник затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Триває досудове розслідування.Голос України



Теги:Поліція, пограбування, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar