реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівські бійці АТО прогнозують невдоволення військових

Чернігівські бійці не задоволенні тим, що відбувається «в тилу».
Про це під час зустрічі з журналістами у чернігівській «Просвіті» розповіли бійці 41-го батальйону Олександр Шевченко та 13-го Ігор Андрійченко.


"Після повернення зі Сходу батальйони переформували у підрозділи регулярної армії. Тепер це мотострілкова бригада. На сьогоднішній день військові 13-го батальйону базуються у Гончарівському, а 41-й батальйон знаходиться на учбовій базі у селищі Десна", - розповіли хлопці.

Олександр Шевченко солдат 41-го батальйону:
- У бійців 41-го батальйону відсутня зимова форма та взуття. І у казармі, де вони проживають, температура максимум 15 градусів вище нуля. Щодо зони бойових дій, то через місяць хлопців треба міняти. Може вони і одягнуті, а тут проблема – у нас самих немає теплого одягу.

- Крім деякої кількості людей та волонтерів всім "по барабану". Наша міська влада досі не може знайти обіцяну землю для учасників АТО.

- Заступник міського голови Микола Миргородський під час зустрічі з військовими розказав, що земельні ділянки на території міста видають лише родинам загиблих військовослужбовців. Держкомзем видає землі бійцям за межами Чернігова, у радіусі 15-20 км. Тобто, це може бути Варвинський район, Носівка або Семенівка.

Ігор Андрійченко боєць 13-го батальйону

- Наша держава, на жаль, не переймається роботою своїх інституцій. Хабарників-генералів ловлять на тому, що вони розпродують американські пайки. Корупція в армії має закритий характер. Підхід нашої держави взяти кількістю, а не якістю. Беруть до армії хворих хлопців.

- Злить те, що твоє мистецтво воювати заключається в тому, щоб вирити окоп і вчасно в нього стрибнути. Відкритих боїв майже не було, тільки артпідготовка з одного та з іншого боку.

За словами бійців, в Чернігові, в кабінетах можновладців сидять сепаратисти. Під час перебування у зоні АТО хлопці навчилися визначати їх. Зробити з цим нічого не можуть, бо на відміну від зони АТО Служба безпеки України не займається цим питанням.

Альона ШЕПІДАЧас чернігівський






Теги:АТО, чернігівська Просвіта, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar