реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівські безпілотники долетять до ворога

Аеродром «Півці», що під Черніговом, відновлено з початком російсько-української війни. Він уже став полігоном для випробування нової військової техніки.

Ось і нині, як повідомив голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко, експерти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки провели випробування нових безпілотних розвідувально-ударних авіаційних комплексів. Зокрема, комплекс «Сокіл», розроблений на Чернігівському радіоприладному заводі, представив генеральний директор підприємства Анатолій Свириденко. Два безпілотні літальні апарати (БпЛА) працюють паралельно: один знаходить ворожий об’єкт, другий знищує його. Ударний БпЛА Warmate використовує різні типи бойових зарядів: кумулятивні, осколково-фугасні, термобаричні.

А Одеське науково-виробниче підприємство «Спайтек» виробляє, зокрема, безпілотний авіаційний комплекс SPARROW, призначений для ведення повітряної розвідки і вдень, і вночі.

Представники Київського ТОВ НВП «Атлон Авіа» під час практичного виконання дослідницького польоту просто з моніторів наземної станції керування продемонстрували роботу безпілотного авіаційного комплексу розвідки та корегування вогню артилерії.

«Те, що науковий центр такого масштабу, як Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння, працює на Чернігівщині, робить велику честь нашій області. Це дало можливість підприємствам краю активізувати участь у виробництві оборонної продукції, - зазначив голова ОДА Андрій Прокопенко. - За період роботи інституту на Чернігівщині кількість підприємств регіону, залучених до виробництва оборонної продукції, зросла з трьох до десяти. Це ПАТ «ЧеЗаРа», ТОВ «Інспецпром», ТОВ «Чернігівський ковальський завод», ПрАТ «Чернігівський автозавод», ТОВ «Український кардан» та інші».
"Голос України"

На знімку: військові демонструють Андрію Прокопенку (в центрі) зразки нової бойової техніки.

Фото прес-служби ОДА.






Теги:нова зброя, Півці, Державний центр випробування, Чернігівська ОДА, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar