реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Чернігівське СБУ спіймало хакера

У Чернігівській області співробітники СБУ викрили протиправну діяльність 34-річного місцевого мешканця, який збував шкідливі програмні засоби, призначені для несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин.
Співробітники СБУ затримали зловмисника «на гарячому» після того, як в обмін на гроші він передав іншій особі диски з хакерськими програмами, а також інструкцію про порядок їх встановлення та використання.
Згідно з висновком спеціалістів використання цих програмних засобів дозволяє здійснювати перехоплення логінів та паролів чужих комп’ютерів, робити знімки з екрану монітора через певний проміжок часу та фіксувати назви програм, які запускаються на інших комп’ютерах. Вказані данні в архівному вигляді передаються на визначену електронну адресу або на комп’ютер, який підключений до локальної мережі.
Стосовно зловмисника слідчими УСБУ в Чернігівській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.361-1 (розповсюдження або збут шкідливих програмних чи технічних засобів) Кримінального кодексу України.
Триває слідство.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області





Коментарі (0)
avatar