реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівська "Просвіта" ревізує чиновників

Виявляється, в положеннях багатьох управлінь культури місцевих державних адміністрацій нема пункту про забезпечення державного статусу української мови. А саме на структури міністерства культури і туризму покладені державою ці функції.

Це встановили члени правління Чернігівського обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, які вчора, на розширеному засіданні, ухвалили звернутися до міністра культури і туризму М.Кулиняка з вимогою привести у відповідність до Конституції та роз'яснень Конституційного Суду положення управлінь його підлеглих. Як пояснив член правління, голова благодійного фонду "Ніжен" Микола Шкурко, недавній керівник ніжинської культури Леонід Шаган у відповідь на питання чому нема положення про державну мову відповів:" А для чого -- щоб ви потім з нас за це питали?!"

Також правління звернулося до голови Чернігівської обласної державної адміністрації Володимира Хоменка з вимогою підготувати програму підтримки української мови та поновити роботу відповідної комісії.

Правління обласного товариства "Просвіта" сформувало також редакційну раду газети "Сіверщина", створило робочу групу по виробленню бізнес-плану виживання "Просвіти", ухвалило провести перереєстрацію членів "Просвіти", заслухало інформацію про використання приміщення "Просвіти" приватним підприємцем Тетяною Жогалко.

Правління проголосувало за прийом у члени товариства відомого підприємця, депутата Чернігівської міської ради Сергія Аверченка.



Теги:державна мова, Просвіта, міністерство культури, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
А що там про Жогалко? Хто це така? І чого вона у просвіті? Вона ж завжди була з рожевими женщинами- "трудящими"...
avatar
2
Шаган -- такий українець, як Моше Кацав -- український письменник. А всі влади його тримали на ніжинській культурі. "Ніжинський каганат". як колись написали Астаф'єви і виїхали до Києва
avatar