реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівська обласна рада дискутувала про родовище торфу "Бурівське"

Мова йде про родовище в Городнянському районі -- його хоче отримати підприємство з Чернігівщини для видобування торфу. --Більше десяти років там просто пустка, -- пояснив голова Городнянської районної ради Олександр Верхуша.
Проте дискусія на сесії зчинилася після виступу лідера фракції комуністів Володимира Лещенка:" Якщо це колишнє дослідне поле, про яке знають аграрії з усього колишнього Союзу, то в мене рука не підніметься голосувати!". Його підтримав голова фракції партії регіонів Петро Шаповал. Але їм ніхто не міг однозначно відповісти -- чи це те саме поле, чи все-таки інше. судячи із замовчування, таки те. Проте, ящо воно стояло в запустінні багато років -- що користі зі старої слави?

Сесія чернігівської обласної ради прголосувала за погодження дозволу спеціального продажу на користування надрами. Мова йде ще тільки про дозвіл на своєрідний аукціон. Але сам факт підходу до розробки торфяного родовища, враховуючи повну занехаяність на Чернігівщині ситуації із торфовидобутком, обнадіює: нам треба розвивати свої ресурси, а не покладатися на російський газ і тягти його до кожного далекого села.




Теги:Бурівка, родовище, торф, Городнянщина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar