реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівська ікона мироточить на Тернопіллі

З благословення єпископа Чернігівського і Ніжинського Іларіона один з дорогоцінних образів — чудотворна ікона Дубинської Божої Матері, перебуває на Тернопіллі.

Велелюдною була зустріч чудотворної ікони у Чорткові, зібралась велика кількість вірних та священиків (православних, греко-католиків та римо-католиків). Образ спочатку занесли в греко-католицький собор Петра і Павла, де Дубинською іконою благословили вірних даної парафії, потім процесією пройшли попри адміністративний будинок, і там благословили голів районної ради та райдержадміністрації. Далі ікону занесли в костел, поблагословивши вірних, урочистою процасією попрямували до церкви св. Покрови. В храмі відправили акафіст до Пресвятої Богородиці, служіння якого, очолив єпископ Тернопільський і Теребовлянський Павло, за участю всіх священиків єпархії, а також були присутні священики інших конфесій (греко-католицької та римо-католицької).

За час перебування на Чернігівщині ікона мироточила у 2004 році. Після занесення чудотворної ікони Дубинської Божої Матері в Церкву св. Покрови і спільного служіння Акафісту сталось диво -- на наступний день ікона замироточила.

За повідомленням прес-служби Тернопільсько -- Теребовлянської єпархії




Теги:Чернігівська єпархія, чудотворна ікона, Тернопільська область, УПЦ КП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar