реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівщина: знову локдаун!

У четвер, 25 березня, голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко провела позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у ньому також взяли заступниця голови Чернігівської облдержадміністрації Жанна Шерстюк, представники відповідальних структурних підрозділів ОДА, правоохоронних, контролюючих органів та підприємці.

— Ми маємо оперативно ввести додаткові обмежувальні карантинні заходи в області, оскільки за індикаторами визначення рівнів епідемічної небезпеки ми наближаємося до "червоної зони". Уже станом на сьогодні два показники перевищують норму. Це — рівень госпіталізації, у нас 84,1 на 100 тис. населення (граничний показник менше або дорівнює 60 на 100 тис.населення) та динаміка рівня госпіталізації – 57,6% (граничний показник - 50%), — наголосила Анна Коваленко.

Станом на 25 березня в області 40 147 підтверджених діагнозів COVID-19. За інформацією Управління охорони здоров'я Чернігівської ОДА на ранок зафіксовано 548 нових випадків. Наразі 15 хворих знаходиться на апараті ШВЛ та 763 — перебуває на періодичній кисневій підтримці. Завантаження ліжок – 62,5%. Сьогодні ліжковий фонд закладів охорони здоров’я збільшиться ще на 99 ліжок.

Обговорили на засіданні можливість переведення закладів освіти на дистанційну форму навчання. А також заслухали звіти ГУ Держпродспоживслужби та ГУ Національної поліції в Чернігівській області щодо проведення перевірок на предмет дотримання суб’єктами господарювання та громадянами карантинних заходів.

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації на Чернігівщині члени комісії вирішили встановити додаткові обмежувальні карантині заходи. А саме з 00 годин 27 березня 2021 року обмежити діяльність закладів культури, розважальної сфери, спортивних комплексів та заборонити проведення культурних масових та спортивних заходів.

— Ми завжди йдемо на зустріч представникам бізнесу, щоб вони мали змогу підготуватися та мінімізувати свої збитки, до понеділка ми не закриватимемо заклади харчування та роздрібної торгівлі. Але підприємці мають бути готові до можливого повного обмеження їх роботи у зв’язку із входженням до «червоної зони»,— наголосила Анна Коваленко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації



Теги:короновірус, Чернігівська ОДА, Локдаун


Читайте також



Коментарі (0)
avatar