реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чернігівщина: трьох голосів не вистачило для зняття голови Менської райради

24 червня 2011 року 21 депутат із фракцій Української народної партії, «Батьківщини» та інші небайдужі внесли до порядку денного сесії Менської районної ради Чернігівської області питання «Про недовіру голові Менської районної ради Роговенку Володимиру Івановичу та звільнення його з посади голови Менської районної ради».
Представники від УНП Василь Леоненко, Сергій Костючок, Юрій Кот, від «Батьківщини» Лариса Мацишевська, Михайло Кот, від Партії регіонів Валерій Кіндер і Микола Двойнос звинуватили голову районної ради у підробці документів та інших службових зловживаннях. Їх підтримали депутати від інших політичних сил.
Під час обговорення жодний депутат не виступив на захист Володимира Роговенка, навіть однопартійці з Партії регіонів, проте оприлюднено інформацію про відкриття прокуратурою кримінальної справи проти нього.
Депутат від УНП Василь Леоненко зауважив у коментарі, що цей голова не знає закону про місцеве самоврядування, він постійно приймав або намагався прийняти рішення всупереч законодавству.
Голосування з питання «Про недовіру голові Менської районної ради Роговенку Володимиру Івановичу та звільнення його з посади голови Менської районної ради» було проведено таємним голосуванням: на сесії всього було і голосувало 47 депутатів (склад ради - 52), за звільнення – 32 (фракції УНП, «Батьківщини», КПУ, частина депутатів фракцій СПУ і Партії регіонів та інші), проти – 10, утрималося – 5. Таким чином, для висловлення недовіри та звільнення Роговенка не вистачило 3-х голосів – необхідно для прийняття рішення не менше 2/3 голосів депутатів.
22 депутати покинули сесійну залу після оголошення результатів голосування на знак протесту проти обіймання посади голови районної ради Володимиром Роговенком. А сесія райради завершила свою роботу через відсутність кворуму…
Представники фракції УНП поінформували, що спільним зусиллями всіх здорових сил ради вони доб’ються звільнення Роговенка за корупцію та некомпетентність.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
Української народної партії





Коментарі (0)
avatar