реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігівщина - на порозі зими

Огляд стану теплопостачального господарства області для забезпечення спокійної зими провели в Чернігівській ОДА.

Адже сьогодні сума боргу теплопостачальних компаній області перед "Нафтогазом" становить 580,2 млн грн. Це на 35,3 млн грн, або лише на 5,7%, менше порівняно з початком року.

Перший заступник голови ОДА Віталій Загайний, зокрема, зазначив, що залишаються неврегульованими перегляд і застосування нових тарифів на житлово-комунальні послуги. Теплопостачальні підприємства входять в опалювальний сезон з тарифами, затвердженими у 2018 році. Вирішення ситуації залежить від Верховної Ради, яка має розглянути Закон України № 2458. Ще одна проблема - арешт виконавчою службою банківських рахунків окремих теплопостачальних компаній. У такий спосіб НАК "Нафтогаз України" намагається стягнути штрафні санкції за несвоєчасні розрахунки. У цьому питанні допоможе ухвалення законопроекту № 3508 від 20.05.2020 року.

Оскільки два підприємства області - "Облтеплокомуненерго" та "ПрилукиТеплоВодопостачання" - потрапили під штрафні санкції, це робить неможливою підготовку їх до опалювального сезону. А борги сформовано як населенням (193 мільйони гривень), так і державним бюджетом (1,9 мільйона гривень) та місцевим (5,3 мільйона гривень). Обласна адміністрація, як повідомили на нараді в ОДА, спільно з керівниками підприємств готує звернення до Кабінету Міністрів з пропозиціями розв'язання цієї проблеми."Голос України"

На знімку: Чернігівська ТЕЦ - міська комунальна власність, яку передано в оренду приватній фірмі.



Теги:борги за тепло, Чернігівська ОДА, підготовка до зими, Чернігівська ТЕЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar