реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

"Чернігівобленерго" підтверджує вимкнення електроенергії

На офіційному сайті "Чернігівобленерго" говориться про так звані віялові відключення електроенергії.

"І на те є серйозні причини. За підсумками 2020 року, частка ТЕС і ТЕЦ у структурі української генерації електроенергії склала близько 35%. Зараз вона ще менша. На відміну від атомної енергетики, яка забезпечує стабільне базове навантаження на енергосистему, теплові електростанції можуть швидко змінювати навантаження на свої блоки – збільшувати або зменшувати обсяги генерації електроенергії. Це дозволяє їм забезпечувати різкий приріст попиту в пікові години – вранці і ввечері. Однак через дефіцит вугілля, яке і є основним паливом для них, їх безперебійна робота опинилася під загрозою. У країні заговорили про енергетичну кризу і, відповідно, про можливість обмеження споживання електроенергії шляхом вимкнення частини споживачів" - пишуть енергетики на сайті Чернігівобленерго.

І далі:" АТ «Чернігівобленерго», згідно з вимогами «Інструкції про складання і застосування графіків погодинного відключення електроенергії», затвердженої наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України № 654 від 10 жовтня 2015 року, складено графік погодинних відключень (ГПВ), який застосовується з метою запобігання порушення режиму роботи енергосистеми України внаслідок дефіциту електричної потужності. ГПВ складається в обсязі не менш ніж 75% від максимального споживання електричної потужності області та включає в себе три рівних черги, які вводяться поетапно одна за одною. Максимальна тривалість перерви в електропостачанні споживачів під час ГПВ не має перевищувати 2 годин 30 хвилин. ГПВ застосовується з попередженням споживачів не пізніше ніж за одну добу до їх застосування. Підприємства електроенергетики оприлюднюють через місцеві засоби масової інформації та на своїх веб-сайтах періодичність, причини та тривалість застосування кожної черги ГПВ, терміни перерви постачання електричної енергії населеним пунктам, окремим житловим масивам чи вулицям із зазначенням годин доби. У графік погодинних відключень заведені побутові та промислові споживачі".

Енергетики визнають: ця зима може бути однією з найважчих за роки Незалежності. Спасибі президенту Зеленському і всій бездарній команді "95 кварталу" та українцям, які за них проголосували!



Теги:Чернігівобленерго, електроенергія, віялові відключення, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar