реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівці підтримують Петра Порошенка під “Печерським судилищем”

Під Печерським судом відбувається масштабна акція на підтримку Петра Порошенка. 18 червня має відбутися засідання щодо обрання запобіжного заходу за надуманою справою щодо кадрового призначення.

До учасників акції звернулася волонтер, народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина. Вона подякувала всім, хто став на захист Петра Порошенка, і наголосила, що неприпустимо допускати політичні переслідування в України.

«Ми всі розуміємо, що судова гілка влади в Україні не те, що бажає кращого, а є тотальною проблемою. Ми тут сьогодні зібралися, щоб показати, що нарешті тут є ми, представники різних партій. Ми б хотіли подякувати тим партіям, які публічно оголосили про свою підтримку цього процесу, оскільки ми маємо дати спільний бій. Хочу подякувати представникам різних громадських організацій, різних середовищ, які хочуть мати різні політичні уподобання, але які точно знають, що Україна у нас одна і якщо сьогодні ми її не відстоїмо, то нічого доброго для нашої держави не буде», – сказала вона.

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність Володимир В’ятрович нагадав, що Росія завжди боролася із українськими державниками і переслідування Петра Порошенка відповідає інтересам країни-агресора.

«Ганебно, що зараз Росія робить це не через якихось своїх таємних агентів чи засоби масової інформації, а через український нібито суд, правоохоронну систему. Саме таким чином Росія хоче покарати Президента Порошенка за те, що він чинив опір російській агресії тоді і за те, що він готовий чинити опір і тепер», – наголосив він.

«Але ми зупинимо це так само як зупинили в 2014 на кордонах України. Тепер доведеться зупиняти це тут в Києві. Ми зупинили Путіна і зупинимо Зеленського», – підсумував політик.

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність Олексій Гончаренко підкреслив: сьогодні саме в центрі столиці проходить лінія фронту боротьби за незалежність і свободу України

«Сьогодні наш фронт тут, ми маємо захистити нашу державу, тому що її хочуть знищити. Та невже ми сьогодні дозволимо знов нас розвернути та забрати наше майбутнє? Ми ніколи цього не дозволимо. Ми захистимо себе, захистимо свою землю, ми передамо її своїм дітям, тому що це наш обов’язок. Тому що ми разом – сила, ми нікого не боїмося», – наголосив Олексій Гончаренко.

Крім цього, він зазначив, що переслідуванням п’ятого Президента Порошенка і захисників України радіє той, хто розпочав агресію проти нашої держави – Путін.

«Нам вони пообіцяли «кінець епохи бідності» – економіка летить в прірву. Пообіцяли нам «кінець епохи жадібності» – більш жадібних ще не бачив. Вони нам пообіцяли посадки і справедливість, але ж своїх бояться саджати. Для цього треба мати мужність, якої вони не мають. Тому у них одна відповідь – давайте переслідувати Порошенка і кожного з тих, хто захищає Україну. А радіє цьому одна людина – її звати Володимир Путін. Бо це його мрія, він хоче побачити, як будуть судити українського Верховного Головнокомандувача за те, що він боронив Україну», – сказав політик.

Дружина п’ятого Президента України Петра Порошенка Марина під час багатотисячної акції під Печерським судом подякувала за підтримку всім небайдужим людям.

«Я щиро дякую кожному з вас за цю підтримку. За те, що сьогодні ми тут зібралися всі разом як рік тому, пам’ятаєте на акції «Дякую!». Так дійсно за цей час це стало справжньою українською традицією дякувати один одному за добрі справи. І повірте, Петру Олексійовичу, мені, всій нашій родині це надзвичайно цінно. Особливо сьогодні, коли ми втратили дуже дорогу людину – батька, вчителя і справжнього друга», – звернулася вона до присутніх.

«Я хочу подякувати кожному з вас за те, що ми разом, за те, що ми сильні у своїй єдності. Ми сильні в своїй любові до України. Ми знаємо як будувати цю країну, в якому напрямку рухатися. Ми будемо відстоювати європейське майбутнє України. Ми будемо відстоювати рух України в Європейський Союз і до членства в НАТО. Це дуже важливі базові речі, які зможуть захистити Україну і наші цінності. Ми будемо боротися за нашу мову, нашу історію і за майбутнє наших дітей», – наголосила Марина Порошенко.

Вона зазначила, що за п’ять років президенства Петра Порошенка всі разом дуже важко працювали для того, щоб зміцнити і розвинути нашу країну, для того щоб вберегти її від зовнішньої агресії.

«І що ми бачимо сьогодні? Ця агресія не зникла, вона піднялася з іще більшою силою, і особливим цинізмом. Сьогодні намагаються не просто зводити політичні рахунки, не просто робити нападки. Сьогодні це вже справжній терор», – сказала Марина Порошенко.

Вона додала: «Коли намагаються знищити українську мову, яка дуже заважає російським інтересам. А русские интереcы заканчиваются там, где заканчивается русский язык».

Марина Порошенка зауважила, що зараз намагаються переписати нашу історію, яка містить дуже багато незручних для наших ворогів постатей.

«Вони намагаються знищити опозицію, тому що вони вважають, що коли вони знищать опозицію – вони знищать Україну. Але вони прорахувались, тому що опозиція – це не тільки Порошенко чи учасники бойових дій і волонтери, яких вони запроторили за грати», – сказала дружина п’ятого Президента України.

«Сьогодні опозиція – це вся Україна, яку вони руйнують як країну. Але в них нічого не вийде. Ми їм цю радість не подаруємо», – підкреслила Марина Порошенко.

«Всі їхні досягнення – це надумані звинувачення пусті справи і брехня, яка привела їх до влади. Але ми розуміємо, що рано чи пізно брехня буде викрита. І вони як справжні брехуни – ще й боягузи. Так вони бояться, дуже бояться. Вони бояться людей, вони бояться нашої єдності, вони бояться правди», – наголосила Марина Порошенко.

«Незважаючи на те, що нам дуже важко – ми станемо в цій боротьбі ще сильнішими і омана спаде, а ми переможемо», – наголосила Марина Порошенко.

Всі звинувачення проти п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» написані в Кремлі, а «зелена влада» їх тільки виконує. Про це Порошенко заявив під час виступу на багатотисячному мітингу під стінами Печерського суду. Порошенко повідомив, що за його інформацією влада порушила ще одну справу проти нього – за отримання Томосу та утворення Православної церкви України.

«Нові обличчя не знають що робити. І ведуть Україну на манівці. Ще одна важлива деталь – вони такими діями втрачають підтримку міжнародних партнерів, бо ми з вами будували потужну, проукраїнську, світову коаліцію всі 5 років. І вчора, коли я брав участь в засіданні Європейської народної партії – найбільшої політичної європейської організації – кожен керівник держави, керівник уряду, лідер політичної партії висловив свою підтримку, і я передаю цю підтримку нашій команді. Вони з нами, вони з Україною. І не залишать нас напризволяще», – наголосив Порошенко.

П’ятий Президент повідомив, що коли міжнародні партнери чують про кількість порушених проти нього справ, то не можуть в це повірити.

«Вони не могли збагнути і повірити, що серед цих справ є звинувачення Порошенка в тому що він, як Верховний Головнокомандувач в червні 2014 року віддав наказ на контрнаступ проти російського агресора. І ми звільнили з вами дві третини окупованого Донбасу – дякую кожному ветерану.

Вони повірити не могли, що проти мене висунуто звинувачення за те, що у листопаді 2018 року бойові кораблі України вирушили через українську керченську протоку в українське Азовське море боронити Азовське узбережжя українського Маріуполя і Бердянська. Мовляв, ми провокуємо росіян», – зазначив Петро Порошенко.

«Всі ці звинувачення написані в Кремлі, а вони лише транслюють їх Бо очолюють ці ДБР адвокати Януковича, які поставлені туди зеленою владою», – наголосив Петро Порошенко.

«Виявляється, вони порушили проти мене ще одну справу, називається вона: «за розпалювання міжрелігійної ворожнечі» шляхом отримання Томасу і створення православної церкви України», – повідомив п’ятий Президент.

Він наголосив, що не боїться жодних переслідувань і продовжить боротьбу за європейську Україну. «Мій батько мені казав і навчив мене любити Україну так, як я її люблю. Мій батько сказав, що ми маємо боронити і захищати нашу державу. Ми – не боїмося», – наголосив Петро Порошенко.

«Вперше за 28 років незалежності України Президент України іде в суд, де 100% їхні прокурори вимагають арешту. Друзі, це дрібна помста дрібних, закомлексованих людей. Нікчемна помста нікчемних осіб, які не люблять Україну. Але ми з вами точно їх не боїмося, бо з нами правда і ми з вами разом багато років демонстрували здатність захистити Україну. І зробимо це цього разу», – наголосив Петро Порошенко.

«Вони прагнуть знову перетворити Україну в країну Януковича з відсутності верховенства права, з переслідуванням опозиції, заграванням перед Росією, з тортурами над патріотами, над студентами, свавіллям Беркуту. І від нас з вами залежить не допустити цього сценарію», – переконаний Порошенко.

«Ми з вами заплатили дуже високу ціну за Україну, і тому я дякую кожному з вас за те, що не залишилися байдужими. Це виглядає наругою над нашими цінностями, які ми з вами будували 5 років мого президентства», – нагадав лідер партії «Європейська Солідарність» .

«Рік тому українці повірили в диво, яке їм брехливо обіцяли з усіх телеканалів. Але дива не сталося. А як тільки пішла наша команда, у них все почало валитися. Почала валитися економіка, забезпечення армії, протидія коронавірусу і навіть сьогодні в парламенті їх зелений уряд Зеленського не зміг отримати затвердження своєї ж програми. Чому так сталося? Бо програми немає. Експеримент над країною з новими обличчями виявився пшиком», – резюмував Порошенко.

В акції на підтримку Петра Порошенка у столиці бере участь чернігівська делегація.Європейська солідарність Чернігівська обласна організація



Теги:переслідування Порошенка, ЄС, команда ЗЕ, гібридна війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar