реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Чернігівці перекрили дорогу

У Чернігові люди перекрили дорогу через зведення нової заправки. Мітингарів обурило місце розташування майбутньої АЗС - десять метрів до найближчих будинків. Активістів підтримують і контролюючі органи. За висновками державного архітектурного контролю, новобудові присвоєно 4-й рівень небезпеки. До того ж, усього за 200 метрів від майбутньої заправки - берег Десни.

Ось так протягом десяти хвилин мешканці одного із районів на околиці Чернігова вимагали у чиновників зупинити будівництво заправки під їхніми вікнами. Учасник акції: "Це як попереджуванльна акція. Ми зупинили транспорт на кілька хвилин. Але якщо влада нас не почує і далі будуватиме АЗС ми перекриємо рух по-справжньому".

Лідія Ліневич розповідає, паркан за яким ведеться будівництво, виник буквально за одну ніч і, запевняє, незаконно. Адже тепер цією дорого ані пройти, ані проїхати.

Лідія Ліневич: "От сколько — семь метров. Не проехать не машине не скорой. У меня маленький ребенок он часто болеет".

Підтримують активістів й інспектори будівельного контролю.

Михайло Щерба, в. о. начальника інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю в області: "До цієї категорії відносяться об`єкти СС-2 і СС-3. Це клас відповідальності. От четверта категорія у нас цей об`єкт. Тобто кількість осіб, які можуть постраждати — це 300 — 400 осіб".

Натомість забудовник і депутат міської ради Наталія Осіковська каже, усі відповідні дозволи на будівництво має.

Наталія Осіковська, керівник підприємства-замовника будівництва: "Как показывает опыт Европы всех стран. Тоесть на сегодняшний день на столько зжато строительство на малых площадях розмещаются об'єкти инфраструктури".

На захист забудовниці виступають і в управлінні архітектури та містобудування. За словами чиновників, новобудова за планом відповідає усім стандартам

Петро Гребень, заступник начальника чернігівського міського управління архітектури та містобудування: "По нормам там есть это самое противопожарные растояния от обьектов зависят они от типа АЗС и от мощности: малая, средняя и большая. Я так понимаю она подавала ее как среднюю. Три резервуара подземных и согласно до житловых и приватних домов сорок метров".

Люди схвильовані також і тим, що лише за 200 метрів від майбутньої АЗС - берег Десни. Втім, міські екологи порушенням це не вважають. Тож активісти сподіваються лише на прокуратуру, яка вже почала перевірку законності будівництва.

Наталія Тягнирядно, Андрій Лісун, Чернігів, "5 канал", http://5.ua

Фото з аналогічної ситуації в Рівному



Теги:Екологія, АЗС, Чернігів, Протести


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Зневага до інтересів інших людей та свавілля шустряків при байдужості влади - головна риса нашого часу. А може це сприятиме формуванню громадянського суспільства?
avatar