реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігів встановив рекорд з випікання дерунів

У Чернігові у святковій атмосфері відкрили туристичний сезон. Для чернігівців та гостей міста на Валу, Алеї Героїв, Красній площі та біля Катерининської церкви працювали різні розважальні локації як для дітей, так і для дорослих.

Розпочалося свято з роботи Козацького містечка біля Катерининської церкви, де всіх відвідувачів пригощали справжнім козацьким кулішем та іншими українськими стравами, також всі бажаючі брали участь у козацьких розвагах та майстер-класах.

На Красній площі Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко український фольклорний фестиваль «Дерун-фест». Після урочистої частини на сцені виступали творчі колективи міста та області. Зокрема, народний хор, оркестр ОНМЦ, гурти «Калина» та «Гармоніка».

Тим же часом на площі працювала фуд-зона, де ресторатори міста представили своїх кухарів, які майстерно виготовляли різні українські страви, серед яких були й деруни. Кращі кухарі нашого міста за кілька годин виготовили 5041 дерун. Вони встановили рекорд України з випікання дерунів. У цьому конкурсі взяли участь «Варенична», р-н «Градецький», «Козацький дворик», Чернігівський центр професійно-технічної освіти та інші. Після встановлення рекорду деруни роздавали всім бажаючим.

Крім того, на Валу для чернігівців представлені анімаційна розважальна екскурсія «Стежками козацької слави Чернігова», літературно-мистецька імпреза, поетичні батли та висока класична музика.

Цього ж дня на Красній площі заплановано відкриття сезону фаєр-шоу в рамках фестивалю «Нічні вогні Чернігова», а на Валу художній музей відкриє свої двері для незабутнього звучання історії в поєднанні з музичними доробками оркестру Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г Шевченка.






Теги:деруни, Чернігівська міська рада, фестиваль, Владислав Атрошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar