реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігів виступив проти цензури

21 травня, чернігівські автономні праві, під стінами чернігівського драмтеатру ім. Т. Шевченка провели флеш-моб «Скажемо Цензурі - НІ!», адже театралізовані акції є теж оюною з форм боротьби. Кожен з учасників символізував чи то «Бандитську владу» з автоматами, майже справжнім чи то «Свободу слова», з безпорадним виразом обличчя. Була серед них і «15 стаття Конституції», котра, нагадаю, забороняє цензуру. Метою заходу стала демонстрація протесту молодих чернігівців проти цензури у ЗМІ.

- Нещодавно телеканали 1+1 та СТБ виступили з заявами, що у їхніх редакціях присутня цензура. На тому тижні відбулося засідання комітету Верховної Ради з питань свободи слова, на якому були присутні журналісти цих каналів. З цього приводу комітет подав справу на розгляд прокуратури. Але влада повністю заперечує цензуру в Україні. Своїми діями влада порушує наші права, та права журналістів, які зафіксовані у 15-статті Конституції України – зачитав свою промову головний «антицензурник», ім’я якого не пощастило дізнатися.

Наступ на свободу слова – це перший крок до тоталітарного режиму. Ми не хочемо бути зомбі, ми хочемо знати правду!
Після цих слів, юнак попросив своїх товаришів «очистити» газети від цензури, через прання. У 3-и невеличкі тазики хлопці налили води, піни для ванн, та почали полоскатити у цій воді газети, серед яких були помічені «Комсомольська правда в Україні», «Семь Дней», та деякі інші, відомі видання. Після прання газети повісили газети просохнути на мотузок.

- Все, наші газети чисті від цензури! Ми закликаємо всіх журналістів: у разі наступу на свободу слова, виступати та об’єднуватися. Не дамо наступити на наші права! – після цього заклику молодого організатора, вкотре пролунало : « Слава Україні! Героям Слава!». Закінчилося все тим, що хлопці виливши воду з тазиків, прибрали місце прання, і швидко розійшлися по своїх справах.

Акцію підтримала чимала кількість чернігівських журналістів. Хоча, можливо через вік учасників, не всі «акули пера» сприйняли форму та зміст флеш-мобу.

Олександр ЯСЕНЧУК







Теги:Україна, ТБ, цензура, ЗМІ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
cranky
avatar