реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігів підписав угоду з фундацією Єршова

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зустрівся з представниками Благодійного фонду «Фундації Ательє Єршов» (Республіка Польща).

Серед учасників зустрічі: Геннадій Єршов – президент Фонду «Фундація Ательє Єршов», митець-скульптор (м. Гданьск, Польща); Олександр Султанов – головний архітектор Науково-дослідницького архітектурного проектного інституту «Інтерархпроект»; Борис Атрощенко - начальник управління стратегічного розвитку міста та туризму; Сергій Калюжний - начальник управління архітектури та містобудування міської ради.

В процесі бесіди президент Фонду Геннадій Єршов, звертаючись до всіх присутніх, запевнив, що йому небайдужа доля та історія Чернігова. Він висловив пропозицію щодо встановлення пам’ятника Володимиру Великому у сквері навпроти готелю «Україна», що дозволить облагородити прилеглу територію та зробити реконструкцію цієї зони. Г. Єршов презентував ескізний проект цього пам’ятника та запевнив, що реалізовуватиметься він тільки після внесених пропозицій від інших скульпторів. Про це повідомив сайт Чернігівської міської ради

Міський голова наголосив, що він всіляко буде підтримувати цю ідею, але тільки після громадського обговорення даного проекту. В. Атрошенко також запросив Г. Єршова на засідання громадської ради при міському голові, щоб більш конкретно обговорити дану пропозицію у присутності фахівців.

Наприкінці зустрічі міський голова Владислав Атрошенко та президент благодійного Фонду Геннадій Єршов підписали «Меморандум щодо дружнього співробітництва Чернігівської міської ради та Благодійного Фонду «Фундація Ательє Єршов».

Серед домовленостей, про які йдеться в документі, сторони повинні сприяти розвитку відносин та співробітництва між Польщею і Україною, налагоджувати прямі контакти між закладами культури і мистецтва, проводити Дні культури та фестивалі, забезпечувати обмін кращими практиками з відповідними партнерами у галузі освіти, туризму та спорту.

У тексті також сказано, що цей Меморандум набирає чинності з дати підписання і сторони залишають можливість між собою розширювати сфери його реалізації.



Теги:нові памятники, Владислав Атрошенко, Володимир Великий, фундація Єршова


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
А шо Сан Саныч (полковник ГАИ) уже фондацию создал.Респект
avatar
2
це не той Єршов  sad
avatar