реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Чернігів" із шевронами Лизогуба: нова міліція

Вони у міліційній формі та з майданівським духом. Ще якихось 3 місяці тому більшість із них на головній площі країни боролися проти владного і мєнтівського «бєспрєдєлу», а зараз і самі пішли працювати до органів МВС.

Та із зовсім іншою метою: захищати Україну і повернути довіру людей до міліції. Це про спецпідрозділ міліції особливого призначення «Чернігів».

Перші 46 його бійців сьогодні прийняли присягу на вірність українському народові, а вже завтра ви зможете впізнати їх на вулицях обласного центру за шевронами із гербом легендарного чернігівського полковника Якова Лизогуба.

Слюсарі, хіміки-біологи, військові запасу, тілоохоронці та жодного колишнього міліціонера – спецпідрозділ «Чернігів» створений для того, аби відкрити нову сторінку в історії міліції. Новим «Беркутом» вони не стануть – обіцяє комбат, прапорщик Роман Пицків.

Чоловіку 30 років, родом з Івано-Франківщини. Під час Майдану був сотником 14 сотні і у новий підрозділ покликав чимало своїх майданівських товаришів. Каже, до міліції пішов, бо це чи не єдиний вихід для тих, хто хоче боронити Україну. Головні завдання новоствореного спецпідрозділу - захист територіальної цілісності держави, робота проти диверсійних груп і охорона громадського порядку.

Служитимуть у Чернігові, а якщо буде потреба – їх направлять до будь-якої «гарячої точки» в Україні. Попри стислі терміни підготовки(а готувалися лише 10 днів), комбат каже: готові у бій хоч зараз, адже більшість бійців пройшли майданівський гарт, та й серед них вистачає підготовлених бійців.

До будь-якого розвитку подій готовий 33хрічний курсант Віталій Задорожній з Козелеччини. Свого часу він планував працювати тілоохоронцем, а під час Майдану прославився тим, що взяв у полон першого «беркутівця» на Грушевського.

Серед майданівських товаришів отримав прізвисько «Вікінг». Чоловік переконаний – міліція з колишніх майданівців буде ефективною, чесною і справедливою та не буде «прогинатись» під високе начальство. Принаймні, сам обіцяє – не скурвиться.

Його слова підтверджує і дружина Світлана, яка приїхала на присягу чоловіка разом із дітками: Олексієм та Марійкою. Жінка каже: до спецпідрозділу відпускати коханого було легше, ніж на Майдан.

Загалом, із 46 бійців тут майже порівну чернігівських хлопців та «варягів» із Західної України і Києва. Поки що спецпідрозділ «Чернігів» укомплектований особовим складом лише на п’яту частину: протягом 2 тижнів планують набрати 200 бійців. Вимоги до потенційних кандидатів – тут.

До речі, оклад курсанта – 4 тисячі 200 гривень. Амуніцією та бронежилетами їх забезпечили благодійники і небайдужі люди, серед них і народний депутат України Владислав Атрошенко.
Напутнє слово бійцям сказав заступник начальника управління МВС України в області полковник Валерій Костильов, а на добру службу їх благословив отець Євген Орда.

Олексій ДОЩОВИЙВисокий Вал



Теги:міліція, спецпідрозділ Чернігів, територіальна охорона


Читайте також



Коментарі (0)
avatar