реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Чернігів: із 223 будинків постраждали 157

Ці цифри стосуються не всього міста, а лише тринадцятого ЖЕКу: із 223 житлових будинків, які обслуговує це комунальне підприємство, постраждали внаслідок російських обстрілів 157. Це ушкодження різного характеру – і від прямих прильотів, і від осколків, які щедро сіяв «руський мир» на мирні будинки чернігівців. Особливо в районі Масанів, Подусівки, заводу автозапчастин та вулиці Бойової.

Два тижні чернігівським комунальникам ремонтувати будинки допомагала бригада комунальників із Хмельницького. А чернігівський ЖЕК набрав на роботу додаткових працівників, бо роботи дуже багато. Начальник комунального підприємства «ЖЕК-13! Віталій Красовський каже: «На сьогоднішній день дуже великий об'єм поточних ремонтів покрівель — це 7 000 кв. м, виконано — 1700 кв.м. Стосовно скління, об'єм у 1100 кв.м, хлопці на сьогоднішній день виконали 200 квадратів».

У порівнянні із мирним часом роботи цього літа в рази більше і з усім потрібно впоратися до початку опалювального сезону. Внаслідок обстрілів та бомбардувань з авіації у Чернігові пошкоджено загалом 850 будинків. Там, де не було прямих попадань, наразі і працюють комунальники.

З міського бюджету на підготовку житлового фонду до зими виділено 30 млн грн, з них — 6 млн 900 тис на КП “ЖЕК-13”. Ці кошти спрямують на ремонт дахів, скління/заміну вікон, перевірку та ремонт внутрішньобудинкових мереж.
"Голос України"



Теги:широка війна, Чернігівська міська рада, Відновлення


Читайте також



Коментарі (0)
avatar