реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Чергову російську брехню спростовують українські військові

Вчора деякими російськими засобами масової інформації (канал "Вєсті") було розповсюджене повідомлення щодо нібито участі в проведенні антитерористичної операції вертольотів, на яких нанесено символіку Організації Об’єднаних Націй.

Насправді, на кадрах - миротворча місія України в Конго дворічної давнини. А один із героїв сюжету - начальник командного пункту армійської авіації Сухопутних військ, чернігівський підполковник Сергій Шаповалов. Саме пряму мову цього бойового офіцера використовують у матеріалі російські журналісти.

Усі «міфи» про правду в сюжеті розвіяв сам Сергій Шаповалов.

- По-перше, це повна брехня, тому що цей сюжет півторарічної давності, коли я повернувся після першого ротації з Конго. Там виходить, ті слова, які я говорю, щодо виконання завдань 18 загону, який і зараз виконує ті ж завдання без зміни, чомусь на мої слова накладені кадри бойових дій в Слов’янську. А по-друге, я точно знаю, що у нас по прильоту військових наших бортів з місією ООН, символіка вказаної організації зафарбовується і не використовується на території України. – пояснив український офіцер.

Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Чернігів)



Теги:медіа-центр, російсько- українська війна, український інформаційний простір


Читайте також



Коментарі (0)
avatar