реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Час новий, а дух? - Асоціація без Арбузової

21 червня у Києві відбувся IX позачерговий з’їзд Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України».
Ця подія не афішувалася, навіть на сайті цієї громадської організації.


Надзвичайність зібрання полягала у необхідності проведення кадрових перестановок у керівному складі, а відтак – оптимізації структури управління через унесення змін до статуту організації.

У з’їзді серед 122 делегатів з усієї країни брав участь Міністр фінансів України Шлапак Олександр Віталійович, а також два заступники Міністра доходів і зборів України - Науменко Віталій Петрович і Хоменко Володимир Петрович.

Міністр оцінив роботу асоціації як незадовільну і запропонував присутнім підключитися до вирішення кадрових питань у фіскальному відомстві на обласному рівні. (Як тут не згадати одіозну фігуру головного податківця Чернігівщини Лаврешова Андрія Юрійовича, для якого «руки» Майдану виявилися закороткими.)

Тим не менше критика міністра не завадила делегатам не погодитись з оцінкою, але… обрати його на посаду одного з віце-президентів ВГО АППУ, що взагалі-то створює конфлікт інтересів.

На цьому новації з’їзду не закінчилися. Адже керівні кадри далі ті ж, за винятком хіба-що Арбузової Валентини Іванівни, яка з відомих причин раніше покинула президентство в асоціації. А щоб була логіка у status quo - з подачі організаторів з’їзд скасував такий орган як Генеральна дирекція, місце в якій вони ж і займали, щоб тепер піднятися на щабель вище – у президентуру асоціації. Новацією виборів у керівні органи громадської організації стала поява у них Матвієнка Анатолія Сергійовича. Обрання віце-президентом такого довгожителя від політики мабуть пояснюється бажанням мати трамплін у новий склад Верховної ради України. Адже з’їзд ухвалив можливість проведення другого етапу роботи вже за підсумками дострокових виборів до нового складу парламенту. Отож маємо прозорий натяк на амбіції очільників асоціації на проведення своїх лобістів.

Справа непогана, якщо від цього виграють рядові платники податків, а не тільки вибрані.

Микола ШКУРКО, підприємець, заступник голови обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка



Теги:Майдан, Микола Шкурко, Арбузова, Ніжин, асоціація платників податків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar