реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Церква у Жуклі Корюківського району перейшла з Московського до Київського патріархату!

9 вересня 2009 року єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон з архіпастирським візитом відвідав Свято-Покровську парафію с. Жукля Корюківського району. Архіпастирський візит правлячого архієрея Чернігівської єпархії УПЦ Київського Патріархату до села Жукля був першим, адже нещодавно православна громада села перейшла у юрисдикцію Чернігівської єпархії УПЦ Київського Патріархату. Раніше Свято-Покровська парафія перебувала в юрисдикції УПЦ МП.

Цього дня преосвященнійший владика у співслужінні секретаря Чернігівської єпархії протоієрея Романа Кіника та настоятеля парафії протоієрея Іллі Бідняка звершив водосвятний молебень.

Після молитви єпископ Іларіон виголосив змістовну проповідь про необхідність життя з Богом і у Бозі, наголосивши на головних духовних цінностях, які потрібні для досягнення святості і вічного життя: любові до Бога і ближніх. В пам’ять про свій приїзд архіпастир подарував парафіянам іконки Пресвятої Богородиці.

Довідка:

У селі Жукля Корюківського району Чернігівської області є прекрасний трьохпрестольний Свято-Покровський храм. У 2009 році виповнюється 95 років від дня освячення цього храму-красеня. Починаючи з 90-х років ХХ ст. у Жуклі існувала православна громада УПЦ (МП) і були священики, які духовно опікувались селом. Проте останні три роки у селі не було постійного священика, але сюди навідувався священик з сусіднього села, який не звершував регулярно богослужіння у храмі, а лише приїздив для звершення церковних треб (похорони і т.і.). Це звичайно викликало незадоволення з боку як громади так і жителів села Жукля. Громада зверталася до Чернігівської єпархії УПЦ (МП) з проханням про надання постійного священика, але їхнє прохання залишалося без задоволення…

28 серпня відбулися збори громади, під час яких затвердили зміни і доповнення до статуту громади згідно з якими Свято-Покровська парафія с.Жукля Корюківського району Чернігівської області перейшла у підпорядкування Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Незабаром до с.Жукля був направлений священик, якого радісно сприйняли жителі села.

Слід зазначити, що перехід Свято-Покровської громади у юрисдикцію Чернігівської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату відбувався відповідно до чинного законодавства України.

Прес-служба Чернігівської єпархії






Коментарі (0)
avatar