реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Церква святої Мотрони

Без Мотрони Московської так звана українська церква жити не може. Ось і в Бобровиці традиційну хресну ходу до річки Бистриці, як повідомляє сайт Ніжинської єпархії УПЦ Московського патріархату, провели з її іконою (фото з сайту). Несли ікону Мотрони в одному ряду з іконами Воскресіння Христа та Божої Матері... А що дивуватися, якщо в чернігівських храмах московського патріархату - у Спаському і Троїцькому - майже на аналої лежать ікони із зображенням московського царя та його сім'ї...

Чому ж така любов до Мотрони Московської? Що була сліпа? Що людей лікувала? Таж таких святих багато - і великомучеників грецьких і наших, українських. Ось хоча би як не Меркурія Бригинського, бо ж він прославлений українською церквою Київського патріархату, то шанували би Лаврентія Чернігівського - теж людей лікував, і помер приблизно в ті роки, що й Мотрона Ніконова, і мощі його в Чернігові ... А Меркурій взагалі місцевий, бобровицький можна сказати - зі Щаснівки, з Бригинців. Ні, треба Мотронушку Московську!

Чи не тому, що малюють ікони з її зустріччю з Йосипом Джугашвілі (кличка - Сталін)? І що московський патріарх Алєксій Другий її культ роздмухав? І що вона - Московська?!

Тож і хватаються начебтоправославні московського патріархату то за "п'яточку Мотронушки", то за вигадки і брехні, які годяться для обрядославної, але аж ніяк не для православної Церкви.

Тож і в храмі архангела Михаїла, біля обласної лікарні, густо наліплено російських святих - що там ті греки для настоятеля - "афганця", що там великомученики?1 Головне - натуляти мотронушек московських, іванів кронштадтських, щоб скрєпи з Московією бовваніли, чадили мізки малоросіян.

...Зайшов я в сільський храм МП: дивно - неділя, а батюшка замість Літургії посеред храму молебень читає. Прислухався - до Мотрони Московської молиться. Благо, що там одна лишень прихожанка і була... Я поспішно вийшов - помолюся вдома.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:свята Мотрона Московська, УПЦ МП, Василь Чепурний, русифікація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar