реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Цензура або подвійні стандарти в Чернігівській пресі почались?

Так у газеті «Черниговские новости «Семь Dней» №2(427) від 13 січня 2010 р. з’явилася стаття «Стань заметнее – носи фликер!» автор Ігор Грищенко. У статті широко висвітлювалася акція, яка проводилася відділом ДАЇ УМВС України в Чернігівської обл.! Молодці наші правоохоронці, але!? Вищезгадана акція проводилася громадською організацією «Центр «Доброчин» в рамках її стратегічної програми «Безпека пішоходів» спільно з партнером - відділом ДАЇ УМВС України в Чернігівській обл. Діяльність Доброчину підтримується МЗС республіки Естонія. До акції були залучені співробітники та волонтери організації, представники ДАЇ Чернігівщини.

Чому з’явилася така «вичищена» стаття? Спробував розібратись. Від журналіста газети Ігоря Грищенко отримав оригінал статті та фото, поданої на затвердження редактору Любові Авраменко. До друку стаття пішла, але … з видаленням інформації про Центр «Доброчин», інтерв’ю та фото під час акції з волонтерами організації.

Зв’язавшись по телефону з редактором газети Любов Авраменко, отримав наступну відповідь: «…Мне лично, как человеку и как редактору не нравится пиар общественных организаций …» Все зрозуміло – не подобається, так не подобається. Але тут же в цій же газеті, 9 сторінка повністю присвячена діяльності громадської організації «Сила Громади»! Мабуть, пані Любові щось подобається, але при певній зацікавленості або вказівці.

Засновником газети є Чернігівська медіа група, і її власники, мабуть, не зацікавлені в PR інших громадських організацій, вбачаючи собі конкурента на майбутніх місцевих виборах.
Ще не почалась виборча кампанія до місцевих рад на Чернігівщині, а вже стирчать вуха глибинної цензури та подвійних стандартів на «власну» користь.

Олександр ПІДГОРНИЙ




Теги:Чернігівська медіа-група, Семь дней, Сухомлин, Доброчин, цензура в Чернігові


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А з яких це пір комерційне видання братів Сухомлинів на невідомо чиї гроші стало зразком і пркладом чернігівської журналістики? тим паче, для "Сіверщини", яка завжди була сама по собі? Нічого дивиться на ті москвоцентричні розмальовані, як папуги, газети!
avatar
2
Пане Підгорний, вивчайте нашу мову: що таке ДАЇ? Їнспекція чи що? Адже ж -- Інспекція! А медіа-група чому без тире?
avatar
3
Слухайте, пане Підгорний! По-перше, не треба шукати "цензуру" там, де її нема АБО не треба видавати бажане за дійсне. По-друге: піарять власні проекти - так на те вони і власники, це ж не є незалежне видання.
Ваші піар-замітки взагалі не варто публікувати. Ви ж мені особисто телефоном відповіли, що працюєте на закордонні гроші. Відповідно захищаєте інтереси іноземних замовників. Часто-густо вони суперечать інтересам безпеки моєї держави і мого народу.
Так що чия б корова мукала, а чия би й помовчала. Нема на Вас Лукашенка!
avatar