реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

CБУ піймало телефонних хакерів

У Чернігівській області співробітники СБ України спільно з міліцією викрили та припинили протиправну діяльність групи осіб, які за допомогою шкідливого програмно-технічного обладнання несанкціоновано втручались в роботу мереж електрозв’язку загального користування.

Троє мешканців Чернігова, обізнані у комп’ютерних технологіях, налагодили протиправну схему перенаправлення міжнародного телефонного трафіку.

Встановлено, що наприкінці 2013 року зловмисники придбали спеціалізоване телекомунікаційне обладнання й встановили його елементи у приватних помешканнях Чернігова та на території однієї з республік пострадянського простору. У подальшому правопорушники за допомогою Інтернету змінювали трафік проходження міжнародних телефонних дзвінків, направляючи їх на мережу стільникового зв’язку одного з мобільних операторів.

Кошти від протиправної діяльності надходили на рахунок одного з іноземних банків, а в подальшому переводились у готівку та ввозились в Україну рейсовими туристичними автобусами.

У такий спосіб учасниками злочинної оборудки було незаконно отримано 40 тисяч доларів США.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили дев’ять сім-боксів на 20 GSM-каналів кожен, комп’ютерне обладнання, а також сім-картки мобільних операторів за допомогою яких здійснювалось перенаправлення міжнародного телефонного трафіку за допомогою технології ІР-телефонії.

Наразі в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України, здійснюються подальші слідчі дії.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області



Теги:СБУ, мобільний зв'язок, Кримінал, комп'ютеризація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar