реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Будка на Валу

Вал є не просто центром історичним древнього Чернігова, але й центром Національного архітектурно- історичного заповідника "Чернігів стародавній". Тож, якщо ми думаємо про Європу, кожен камінчик, кожна споруда мають тут бути вивірені за культурним алгоритмом..

Проте поява на Валу будки, яка виявляється кіоском сувенірів, викликає, як мінімум здивування. Адже, коли кіоски "Ярославна" та Національної спілки народних майстрів мають певний стиль, дотичний до образу Чернігова, а тимчасові літні кафе ошатно виглядають, то ця будка не вписується ні в які норми.

Крім хіба що норми грошей, без яких, певно, керівництво Національного (!) архітектурно- історичного заповідника "Чернігів стародавній" і не дозволило б поставити таку неоковирну споруду на древньому і вічно юному Валу.

Пояснення генерального директора НАІЗ "Чернігів стародавній" Андрія Острянка ми обов'язково розмістимо на нашому сайті, якщо вони будуть...

Марко ХАРКО

Коли вже було написано...

Навіть співробітники заповідника "Чернігів стародавній" висловили своє обурення такою безкультурною проявою на Валу. А якщо ще далі поцікавитися будівництвом більш капітальних споруд в охоронній зоні, то й взагалі буде, як кажуть в Одесі, картина маслом...



Теги:вмире, НАІЗ Чернігів стародавній, Вал


Читайте також



Коментарі (0)
avatar