реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

У Чернігові відкрили оновлену гарматну алею

В День Незалежності України у Чернігові урочисто відкрили відреставровану гарматну алею на Валу. Тут замінено покриття доріжок клінкерною цеглою, підпірні стінки облицювали гранітом та клінкером, укладено 7,5 тисяч квадратних метрів рулонного газону з автоматичним поливом, 24 світильники підсвічуватимуть 12 гармат, буде і архітектурне освітлення пам’ятника Тарасу Шевченку. Встановлено також 35 камері відео спостереження, система вільного інтернету, нові лави та урни.

Для всіх бажаючих екскурсовод, кандидат історичних наук Олександр Бондар провів екскурсію, а стилізовані зображення та актори допомогли уявити стародавню чернігівську історію.

«У Чернігові нема колосального якогось промислового потенціалу, немає залізорудних басейнів, машинобудівного великого комплексу - але Чернігів має серйозну туристичну перспективу», - сказав на відкритті алеї міський голова Владислав Атрошенко. Він також зазначив, що оновлення алеї здійснюється в борг: «Міністр культури Олександр Ткаченко в присутності інших посадовців дав слово, що цей об'єкт увійде в перелік об'єктів "Великої реставрації". Я сподіваюся, що так і буде. Поки що юридичних підтверджень цієї обіцянки нема, але є час, ми домовлялися, що це відбудеться в цьому році».



Теги:Вал, НАІЗ Чернігів стародавній, Олександр Ткаченко, Владислав Атрошенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar