реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Британці розгортають війська у Європі

Наступного тижня британські війська за наказом прем'єр-міністра Бориса Джонсона почнуть розгортання в Європі в рамках відповіді на російську загрозу, яка нависла над Україною та країнами Східної Європи. Планується масштабне розгортання британських наземних підрозділів, важкого озброєння, авіації та флоту.

Про це заявив сам прем'єр-міністр, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«Я наказав нашим Збройним силам підготуватися до розгортання в Європі наступного тижня, щоб ми могли підтримувати наших союзників по НАТО на суші, на морі та в повітрі... Це стане чітким сигналом Кремлю: ми не потерпимо їх дестабілізуючу діяльність і завжди будемо підтримувати наших союзників по НАТО перед ворожістю Росії» - заявив він.

Передбачається, що британське угруповання в країнах НАТО на півночі Європи та в країнах Балтії буде збільшено зі 1150 осіб у два рази. До Естонії буде відправлено важке озброєння.

Нагадаємо, що Сполучені Штати найближчим часом почнуть перекидання військ в країни Східної Європи, де планується нарощувати військові контингенти через російську загрозу.

Тим часом якщо Росія зважиться на широкомасштабний наступ на Україну і російські війська вторгнуться на українські території, Україна буде просити Великобританію про перекидання військ для допомоги в обороні українських кордонів.
Слово і діло



Теги:Борис Джонсон, Україна - Великобританія, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar