реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Бринза смакувала всім

Молокозаводи забирають на Чернігівщині молоко по 2 гривні 70 копійок, а на базарі в містах коштує по десять грн. за літр. Проте поїхати в райцентр, щоб продати молоко від своєї корови, можуть не всі.

Тож у Кукшині Ніжинського району створено кооператив, один із напрямків діяльності якого -- прийом та переробка молока.
Корів тут тримають 76 сімей, і ці люди будуть членами кооперативу, переконаний сільський голова Олександр Пивовар: "Нині наш населений пункт здає до 2000 тонн молока на рік, і я глибоко переконаний, що, маючи свій молокоприймальний пункт і міні-цех з переробки, люди отримають чесну ціну на молоко".

Тут вироблятимуть сир та вершки і вже є домовленість про забезпечення ними навколишніх сіл. А на відкриття кооперативу приготували першу ...бринзу. Кажуть, смакувала всім.

А взагалі у Ніжинському районі за підтримки Євросоюзу створили об'єднання сільськогосподарських кооперативів "Чернігівщина екологічна". Директор об'єднання Юрій Ткачов каже: "Завдяки цьому здавач отримує чесний розрахунок. Тобто при ньому робиться аналіз, і він бачить, яке у нього молоко, і за якість отримує надбавку".Голос України портал



Теги:кооперативи, переробка молока, ПРОООН, євроінтеграція, Кукшин, Ніжинський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar