реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Браконьєри натягали риби більше, ніж на 100 тисяч

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища та поліцейські Новгород-Сіверського відділу поліції затримали двох чоловіків, які ловили рибу забороненими засобами лову.

Зловмисники зяберними сітками виловили майже вісімсот голів різних порід риби загальною вагою близько 120 кілограмів. Своїми діями вони завдали водному господарству України збитків більше ніж на 100 тисяч гривень. Про це повідомив сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Повідомлення про браконьєрів надійшло до поліції зранку. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Новгород-Сіверського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області. В затоці Десни поблизу с. Лісконоги правоохоронці виявили факт незаконного вилову риби сітками зяберними. На місці злочину встановлено, що вказаний незаконний вилов риби здійснили жителі сусіднього села.

У правопорушників вилучено дерев’яний човен, 17 зяберних сіток та кілька мішків риби загальною вагою в 120 кілограмів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду) - карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскації знарядь і засобів промислу та всього добутого.
Триває досудове розслідування.



Теги:річка Десна, Лісконоги, браконьєри, ГУ НП в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar