реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Борзнянці вирішили спорудити пам’ятник Тарасу Шевченку

Борзнянщина – це край, де не раз встиг побувати Тарас Шевченко за своє коротке сорокасемирічне життя.
Через Борзнянщину пролягав і останній шлях великого поета в травні 1861 року на свій вічний спочинок на Дніпровських кручах.
Тепер ми, його нащадки, повинні цінувати кожний день спілкування Шевченка з рідною землею, шанувати місця, де він побував,

Борзнянці завжли шанували Великого Кобзаря: у місті є пам’ятна дошка на території центральної лікарні, а в парку біля школи-інтернату - погруддя Тараса Шевченка. Саме там, біля скромного погруддя громадськість традиційно проводить вшанування великого Тараса. Проте, у Борзні має бути гідний Кобзареві пам’ятник, встановлений у центрі міста.

У цьому році чимало людей зібралося на вшанування Шевченка. Священик Української православної церкви Київського патріархату отець Іван відслужив молебень. На урочистому зібранні виступили сотник Українського Козацтва, голова районної профспілки освітян, представники Української народної партії та інших політичних сил та громадських організацій Борзнянщини.

Громадське зібрання прийняло резолюцію, в якій запропоновано зібрати необхідні кошти – пожертви в Борзні та селах району на спорудження пам’ятника великому Кобзарю. Тому до цієї ініціативи повинна долучитися і влада, як державна так і місцева.

Адже нині вся Україна готується відзначити 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Конкретне місце пам’ятнику Тарасу Шевченку в центрі міста Борзна визначить міська рада.

Громадське зібрання закликало владу і громадськість Борзнянського району підтримати ініціативу спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку.



Борис Мазур
голова Борзнянської районної організації УНП





Коментарі (0)
avatar