реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Боромиківський вузол-2

Смачна боромиківська земелька, бо так на неї і липнуть… Минулого номера ми розповідали про земельні паї, що по… Десні проходять, про відомого діяча Демшевського, про водозабір із Десни, про намагання відібрати у власників майнових паїв землю під господарськими дворами

Але з іншого боку Боромик, далі від Десни, земля теж солодка для багатьох. Мова йде про село Моргуличі Боромиківської сільради, біля якого розташувалося підприємство, що колись було частиною Чернігівського радіоприладного заводу. Не знаю, які там антени збиралися, але ангари, крани, трансформаторна, очисна споруда вказують, що виробництво було доволі серйозним.

З розпадом Союзу космос не став цікавити Україну, а воєнщина втамувала свої апетити, і в результаті різноманітних приватизаційних операцій підприємство опинилося на правах приватної власності у «ВІТ-Партнера». Проте згідно з рішеннями суду це підприємство має борг перед кредитною спілкою «Президент-Клуб» більше 3 мільйонів, і все майно описане та заарештоване судовим органами.
Таким чином комплекс опинився у кредитної спілки «Президент-Клуб».

Проте 31 липня директору «Президент-клубу» Валерію Марченку повідомили, що якісь невідомі вирізають метал. Міліція побачила бригаду, яка там розташувалася капітально, — навіть з наметами — і, схоже, не один день (охорони практично нема) вирізала метал.

«Керівник цієї групи назвався сином відомого чернігівського судді Добрянського, — розповідає Валерій Марченко. — І вони повирізали мостовий кран, високовольтні трансформатори, металевий ангар тощо. При цьому Добрянський ще й кричав, чого це я сюди приїхав. Уявляєте, мене ще й не хотіли пускати на моє підприємство?!»

Група Добрянського пояснила міліції, що вони мають договір, підписаний директором «ВІТ-Партнер» В.Козирєвим, про вивезення металу. Як далі було встановлено, Козирєв про існування договору не знав і особисто не підписував.

«У результаті злочинних дій, — написали в листі до прокурора Чернігівської області Сергія Мірошниченка члени кредитної спілки, — нанесено матеріальну шкоду більш ніж на 350 тисяч гривень, внаслідок чого 125 членів кредитної спілки «Президент -Клуб» вже втратили частину своїх коштів».

…Я ходив територією цього підприємства. Воно знищене. Під прикриттям імені відомого чернігівського юриста. Фото частково передають руїну.
Ходив і думав: нам з вами, читачу, не так важливо, кому належить усе це майно. Але для чого його нищити? І думаю, що розгадка — в 95 гектарах землі, на яких воно знаходиться. Уявляєте, 95 гектарів соснового, дубового, мішаного лісу, недалеко від Чернігова, з підведеними комунікаціями. Дорога, електрика, ще й невеликі очисні споруди. Тут би екологічно чисте підприємство відкрити, але хто зараз думає про виробництво?! Продовжує торжествувати злодійська логіка…

Зрештою, хай би скоробагатьки будували тут свої особняки в гетто. Але для чого ж нищити майно? А якраз для того, щоб прибрати його, щоб легше було землю забрати. Проста злодійська арифметика. Гроші на особняки в нуворишів, а на викуп майна і землі — нема, точніше жаба душить.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:суддя Добрянський, Боромики, Чернігівський район, Земля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar