реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бойовий модуль "Десна" буде вироблятися у Чернігові

Бойовий модуль «Десна» виробництва чернігівського підприємства ПАТ «ЧеЗаРа» може встановлюватися на легкоброньовану техніку типу БТР і БМП, катери та у стаціонарних вогневих точках.

Основною перевагою над іншими модулями є те, що він діє з дистанційно керованою універсальною оптико-електронною системою стабілізації, наведення та керування озброєнням, пише видання Міністерства оборони України Народна армія. Вона здатна забезпечити влучність, швидке наведення на ціль та її автоматичний супровід. Денний приціл являє собою кольорову телевізійну камеру з подвійним полем зору, нічний — тепловізійну камеру. Зображення з них виводиться на LCD дисплеї членів екіпажу.

Крім того, передбачено можливість використання кількох пультів управління, в тому числі й на відстані. Варто зазначити, що в БМ «Десна» є датчики положення GPS, а також дві інші системи позиціонування. Координати машини і цілей можуть бути передані на зовнішні пристрої. Наприклад, сусіднім бойовим машинам або старшому командиру.

Отже, взаємодія підрозділів та екіпажів техніки вийде на принципово новий рівень. Озброєння «Десни» залишилося стандартним для такого типу бойових модулів. Як і в БМ «Штурм», це 30-мм автоматична пушка, протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр», кулемет ПКТ 7,62 мм, 30 мм гранатомет АГС-17 або КБА-117 і комплекс встановлення димових завіс 902В «Туча».

Сьогодні зразок бойового модуля «Десна» після незначних вдосконалень електроніки готується до випробування.



Теги:БМ Десна, ЧеЗаРа, російсько- українська війна, нова зброя


Читайте також



Коментарі (0)
avatar