реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Богдан Ступка -- не Герой!

Богдан Ступка вчинив ганебно, коли наважився взяти Героя України після того, як Героя забрали у Бандери.
Про це під час творчого вечора у Львові сказав письменник, автор книги "Чорний ворон" Василь Шкляр.

"Цей чоловік каже, що Шухевич і Бандера – не Герой України, а я – Герой України". Це ганебно", - сказав письменник.

Шкляр також розповів, що із присвоєнням статусу Героя України 2011 року взагалі вийшов "якийсь казус": звання Героя України дали Борису Бєлашу, російському поету, якого не знають навіть у російському письменницькому середовищі.

Нагадаємо, до 20-річчя Незалежності України президент Віктор Янукович присвоїв звання Героя України народному артистові України Богдану Ступці.

Нагадаємо, 2 серпня Вищий адміністративний суд визнав незаконним указ третього президента Віктора Ющенка про присвоєння Роману Шухевичу звання Герой України у зв'язку з тим, що Шухевич не був українським громадянином.

Як прокоментував рішення суду чинний президент Віктор Янукович, оцінювати історичних персонажів мають історики. За словами Януковича, "героїв ніхто не дає - героями стають люди"
Відголос



Теги:герої України, Василь Шкляр, Богдан Ступка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ото як би знайшлась колись мудра політична сила, претендуюча на політичну владу у державі, та й задекларувала у своєму програмному документі- звільнення суспільства від всього того перевантаження втратившими особливий зміст нагородами, концепція існування яких на 100% змавпована від совєтів!??????
Як що вже і потрібно країні мати, у відповідності до міжнародного етикету та правил певні відзнаки, то це має бути серйозно і виважено, а не цяцькі-ляльки!? Суспільству останнім часом вже гидко спостерігати за перманентними конфліктами та скаженілою викривленістю цього дійства, яке мало б називатися "визнанням державою" заслуг людини!? А оскільки і тут бардак- купівля-продаж, політична доцільність, то час відмовитися від успадкованого з імперських часів ритуалу......
avatar