реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Бог шельму мітить...

Зовсім не дивно, що прохання про автокефалію підписали лише кількоро архієреїв УПЦ Московського патріархату.

Ну, як таке може підписати, скажімо митрополит Чернігівський і Новгород- Сіверський Амвросій з таким типовим малоросійським прізвищем Полікопа, якщо його сини і внуки - громадяни Російської Федерації, а один з них взагалі керує технічним контролем у патріарших заводиках Софріно?! Да ні в жисть!

До речі, настоятелем харківського храму, де проходило розкольницье зібрання за наказом Москви по "виборах" митрополита новоросійського Володимира (Сабодана) на місце живого предстоятеля УПЦ, був саме наш герой - теперішній Амвросій, а тоді він був священиком. І Бог же шельму мітить - на 5-у річницю того ганебного собору у дзвіницю храму шандарахнула блискавка...

...Якщо в радянський час навіть благочинні, не кажучи про архієреїв, були на підписці в КГБ, то зараз у московській церкві нема жодних підстав вишукувати чистих архієреїв - чистих від команд ФСБ чи й навіть ГРУ. Правда, архієпископе ніжинський Клименте (Вечеря)?

...Власне, то й добре, що мало їх підписалося - менше матимемо мороки з московськими агентами у визнаній світовим православієм українській церкві.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:автокефалія, Амвросій Полікопа, Василь Чепурний, харків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar