реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Блогер виправдовував російську агресію. Бо сам росіянин...

Попри пережите жахіття від російського звірства на Чернігівщині, тут досі знаходяться люди, які схвалюють окупацію. Певно, гроші не пахнуть…

Співробітники СБУ викрили мешканця одного з райцентрів Чернігівщини, який поширював у соцмережах матеріали, де виправдовував збройну агресію рф проти України та схвалював окупаційні дії ворога.

За даними слідства пропагандист, уродженець рф, для розповсюдження через інтернет проросійських матеріалів використовував персоніфікований запис в одній із заборонених в Україні соціальних мереж.

Як повідомила прес- група управління СБУ, поплічник окупантів поширював інформацію, у якій збройна агресії рф проти України представлялась, як внутрішній громадянський конфлікт, прославлялись військовослужбовці рф та заперечувалась окупація частини території України.

Матеріали для поширення чоловік брав з пропагандистських ресурсів рф і був активним учасником антиукраїнських спільнот. Встановлено, що у коло його контактів в інтернет середовищі входило близько двох сотень користувачів, які здійснювали інформаційну підтримку у військовій агресії рф проти України.

Під час обшуку у помешканні фігуранта провадження правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Наразі ворожому пропагандисту повідомлено про підозру за ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.



Теги:СБУ, широка війна, російський менталітет, агенти Москви


Читайте також



Коментарі (0)
avatar