реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Блискавка спалила столітню церкву

Грози принесли на Чернігівщину не тільки пожежу двох хлівів у селах Чернігівського району, але й спалення церкви у селі Слобода Городнянського району (до декомунізації - Радянське, історична назва - Жабчицька Слобода). В її дзвіницю влучила блискавка і дерев’яна церква згоріла дуже швидко.

Власником церкви святого Феодосія Чернігівського є Чернігівська єпархія російської церкви в Україні. Церква була фактично недіючою, оскільки в селі проживає лишень 20 мешканців. За інформацією старожилів, ця дерев`яна споруда збудована без єдиного гвіздка.

Як повідомили в Департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА, вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Рятувальники зазначають: «Гасіння ускладнювалося швидким розповсюдженням вогню по дерев'яних конструкціях будівлі, а також відсутністю поруч розташованих вододжерел для забору підрозділами ДСНС води на цілі пожежогасіння. Вогнеборці, втрачаючи дорогоцінний час, долали відстань у майже півтора кілометри до найближчої водойми для заправки пожежно-рятувальної техніки».

Тепер номінальний настоятель храму о. Василь обіцяє зібрати кошти для відбудови храму.

Фото з групи "Підслухано Городня"



Теги:російська цреква в Україні, грози, Чернігівська єпархія, Слобода Городнянського


Читайте також



Коментарі (0)
avatar